Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 08:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/juniorkronorna-festade-efter-fiaskot-otroligt-korkat/

Ishockey

Juniorkronorna festade efter fiaskot: ”Otroligt korkat”

Juniorkronorna deppar efter förlusten i kvartsfinalen.
Juniorkronorna deppar efter förlusten i kvartsfinalen. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Trösten efter bedrövelsen? En natt på krogen. Några av spelarna i Juniorkronorna uppges ha brutit mot landslagets alkoholpolicy.

– Om det stämmer är det otroligt korkat, otroligt ansvarslöst och absolut ingenting vi står för, säger förbundskaptenen Tomas Montén till Aftonbladet.

Rätta artikel

Förlusten mot Schweiz i kvartsfinalen betydde att VM var över för Juniorkronorna. Efter matchen samlades laget för en gemensam middag.

Senare gav sig några spelare ut på krogen. En av spelarna spred bilder på social medier, bilder som visade hur ett flertal spelare åkte limousine och festade på en nattklubb.

Enligt presschefen Anders Feltenmark gäller strikt alkoholförbud under landslagssamlingar.

– När det gäller alkohol har vi regler för vad spelarna ska hålla sig till när det är landslagsuppdrag. Det är alkoholförbud, säger han till Expressen.

Och fortsätter:

– Vi ska göra allt vi kan för att få reda på vad som hänt. Det är steg ett. Och sen när vi vet det får vi titta på vad som är nödvändigt att göra. Man börjar inte med bestraffning, man börjar med att ta reda på vad som hänt. Men reglerna för alkohol är glasklara. Det finns inget utrymme att missförstå.