Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

JVM-kaptenen borta från isen i veckor

Other: Joel Marklund/Bildbyrån

Lias Andersson fullföljde JVM i Buffalo, där Juniorkronorna spelade hem en silvermedalj. men han gjorde det axelskadad.

Skadan tvingar nu Frölundas center till minst två veckors rehabträning.

Det är AC-leden i axeln som är skadad. Det har visat sig efter en magnetkameraundersökning av New York Rangers läkare, skriver bloggen Rakapuckar.

– Grad 2, inte superallvarligt, men nog för att han ska behöva gå på rehab någonstans runt två veckor, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till bloggen.

Trots att Frölunda nu står utan en av sina nyckelspelare så är Rönnberg inte kritisk till Tomas Montén och övriga i Juniorkronornas ledning.

– Visst är det tråkigt, men samtidigt … jag har varit på den sidan, stått där med unga killar som har en dröm om att vinna ett JVM-guld. Ska mycket till för att du ska stoppa en kille från en sådan dröm och plocka av honom.

Frölunda fick också beskedet under JVM-turneringen att Lias Anderssons skada var av den karaktären att den inte skulle förvärras av spel.

Andersson kommer att bli kvar i New York under en del av rehabtiden.

Tillbaka i Sverige är en annan av JVM-lagets och Frölundas spelare Rasmus Dahlin. Men han kan också missa torsdagens SHL-match mot HV71, eftersom hans packning är på vift sedan turneringen i Buffalo. Dahlin har specialgjorda skridskor och kommer de inte fram i tid spelar han inte.