Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 20:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/karlekens-kraft-ska-lyfta-rogle-till-nya-hojder/

Ishockey

Kärlekens kraft ska lyfta Rögle till nya höjder

Dennis Everberg är tillbaka i Rögle efter några år utomlands. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Kärleken är en mäktig kraft.

Den kan få en spelare i sina bästa år att lämna ett liv som utlandsproffs och flytta hem.

Den kan också få en nybliven pappa att säga att den fem månader gamla dottern sover bra trots att hon samma morgon väckte honom klockan tre.

Dubbla världsmästaren Dennis Everberg är tillbaka i Rögle – och SHL en profil rikare.

 – Att återvända till Rögle har alltid funnits i bakhuvudet. Frågan har bara varit när det skulle ske, säger Dennis Everberg.

– När vi nu fick en liten dotter kändes det som att det var rätt tid att göra det.

2014 lämnade Dennis Everberg Rögle och Ängelholm för spel i NHL. Efter två säsonger i Nordamerika återvände han till Sverige – men då för spel i Växjö – innan han flyttade vidare till Ryssland.

Där stannade han i ett år innan han efter en halv säsong i NHL:s farmarliga AHL förra säsongen hamnade i Schweiz.

– Jag trivdes väldigt bra i Zug. Det är ett fantastiskt ställe att bo på, och en väldigt bra organisation, berättar han.

Men även för en dubbel världsmästare – Dennis Everberg var med i Tre Kronors guldlag både 2017 och 2018 – är livet mer än hockey.

I och med att hans sambo Julia har en son sedan tidigare pendlade hon förra säsongen mellan Sverige och Schweiz.

När det stod klart att Dennis och Julia skulle få sitt första gemensamma barn ställdes saker på sin spets. Skulle Dennis stanna kvar i Schweiz ytterligare en säsong skulle familjelivet bli splittrat. 

– Jag kom fram till att jag inte ville missa så mycket av min dotters uppväxt, och självklart också ha tid med min bonusson som bor hos oss varannan vecka. 

Beslutet blev ett lyckokast för Rögle. Med Dennis Everberg tillbaka i laget fick de den spets som alla lag behöver. 

De fick också en spelare som är i sina bästa år. Det vanliga annars är att de så kallade återvändarna har passerat 30-årsstrecket, och börjar närma sig slutet på karriären.

27-årige Dennis Everberg är i stället mitt i den.

– Det här ska ju bli mina bästa år. Jag är långt ifrån klar. Det är nu som jag ska spela min bästa hockey, säger Dennis med ett leende.

För att understryka att Dennis verkligen är hemma på riktigt skrev han och klubben ett femårskontrakt, det längsta i klubbens historia.

Rögle var länge ett jojo-lag som pendlade mellan allsvenskan och högsta serien, men nu har klubben hittat en stabilitet.

Det här är femte raka säsongen i SHL. Förra året tog de sig vidare till SM-slutspel, men den gången tog det stopp redan i åttondelsfinalen mot HV71.

– Vi har sagt att vi den här säsongen ska visa att vi är med i leken på allvar, säger Dennis Everberg.

Säsongen har börjat bra. I premiären hemma mot HV71 gjorde Everberg det sista målet när Rögle vann med 4–0 och när Malmö bortabesegrades med 4–3 i tisdagens Skånederby spelade han fram till två av målen. Efter två omgångar toppar Rögle SHL-tabellen.

Dennis Everberg trivs med livet i Ängelholm och njuter av att kunna ha en vardag med familjen.

– När jag tränar – eller spelar matcher – är det fullt fokus på det, men när jag kommer hem är familjen i centrum. Det är så kul att se hur min dotter utvecklas. Det händer nya saker nästan varje dag.

Med små barn i huset brukar sömn vara en bristvara, men Dennis säger att han och Julia är bortskämda eftersom deras dotter sover bra.

– Det var lite struligt i början, men nu är det inga problem, säger Dennis.

När Dennis har sagt den meningen skrattar han till innan han fortsätter:

– Fast i morse fick jag gå upp med henne vid 3, och eftersom jag skulle i väg tidigt var det ingen större idé att gå och lägga sig efter det.

– Det har jag nästan redan glömt, och jag är faktiskt inte speciellt trött nu trots att jag gick upp så tidigt. Vi hade snarare en rätt mysig morgon tillsammans.

Läs mer: 

Djurgårdens tränare om stjärnvärvningen: Höjer statusen på hela ligan 

Alla nyförvärv och förluster i SHL-lagen