Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Kemi mellan Johansen och Forsberg direkt i Nashville

Ryan Johansen fick en kanonstart på sin nya NHL-karriär i Nashville. Efter bara 2.35 sköt han 1–0 på sitt första skott i nya tröjan. Men Colorado, anförda av Carl Söderberg och Gabriel Landeskog, vände och vann med 5–3.

I onsdags blev bytesaffären mellan Nashville och Columbus klar. Seth Jones lämnade Nashville, som fick Ryan Johansen i stället.

För Johansen blev det snabba ryck. Först till Nashville för träning och så nytt flyg till Colorado för match natten till lördagen svensk tid.

Men väl på isen blev det succé. Redan efter 2.35 pricksköt han ur liten vinkel 1–0 efter pass från Mattias Ekholm.

Johansen började ihop med Colin Wilson och James Neal, men fick på slutet och pröva ihop med Filip Forsberg. Och kemin fanns där direkt, som när han var med i förspelet till Forsbergs elfte mål fram till 3–3.

Men Johansens debut förstördes av två svenskar. Carl Söderberg spelade först fram Jarome Iginla till hans 601:a mål i karriären.

Söderberg agerade också framspelare när han och Gabriel Landeskog kom i en två-mot-ett-situation. Söderberg la upp pucken för Landeskog som sköt 3–2.

Johansen fick 17.46 i istid i sin debut, där han alltså gjorde två poäng.

Han som bytte plats med Johansen, Seth Jones, debuterade också. Han fick som väntat direkt en tung backroll och spelade 22.31, näst mest av alla Columbus spelare.

Ett skott hade han på mål och han bokfördes för två tacklingar, men när Carolina vann med 4–1 var Jones på isen vid två av målen.

Två mål blev också Elias Lindholms skörd. Hans femte och sjätte för säsongen. Han styrde in 2–1 och fastställde slutresultatet i tom bur på slutet.

NHL i övrigt:

• Två svenska backar visade vägen när Chicago slog Buffalo med 3–1 på hemmais. Erik Gustafsson spelade fram Niklas Hjalmarsson till 1–1, hans andra fullträff den här säsongen.

Hjalmarsson assisterade sedan till 2–1, som kom först med 4.59 kvar innan lagkapten Jonathan Toews sköt 3–1 i tom bur med 25 sekunder kvar.

Buffalos målvakt Chad Johnson gjorde en jättematch och höll med sina 42 räddningar kvar laget i matchen till slutet.

• Jakob Silfverberg gjorde en strålande match med två assist och en mycket bra straff i straffläggningen, men Ryan Kesler med två mål och två assist, samt Ryan Getzlaf avgörande straff blev ändå matchvinnarna för Anaheim när St. Louis besegrades med 4–3.

Alexander Steen satte också sin straff mycket snyggt. Under ordinare matchtid assisterade Patrik Berglund och Carl Gunnarsson till 1–1 när St. Louis gick ifrån till 3–1 i mittperioden. Innan hemmalaget vände och vann.