Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Kiruna IF – initiativtagare till acceptansutbildning

Foto: Privat

Ishockeyföreningen Kiruna IF gjorde sig i vintras känd för sitt arbete med hbtq-frågor. Nu tar klubben ytterligare att steg – som initiativtagare till en acceptansutbildning på nätet.

Kiruna IF fick i vintras stor uppmärksamhet då de som första förening i Sverige valde att genomgå en hbtq-certifiering genom RFSL. En certifiering som beräknas vara klar i september i år.

Kiruna har fått ta emot en rad fina priser för sitt arbete för en inkluderande och accepterande miljö. Bland annat fick de Sportspegelns hederspris på Idrottsgalan, två utmärkelser på QX galan, Rinkens Riddare från Svenska Hockeyförbundet och Årets förening vid Norrbottens Idrottsgala.

Den uppmärksammade regnbågströja klubben valde att spela i hissades i taket i SVT:s program Hockeykväll.

Men det stannar inte där. I ett pressmeddelande skriver de att en introduktion till en acceptansutbildning har tagits fram. Introduktionen är en gratis online-kurs för den som vill lära sig mer om acceptans och vad det innebär.

– Lilla Kiruna IF kan inte förändra världen, vår gärning har varit att lyfta HBTQ och acceptansfrågorna till de forum där de annars inte tar plats. Vi hoppas att acceptansutbildning.se ska bli en lättillgänglig ögonöppnare för stora grupper som annars inte skulle dras med, säger Johan Köhler i pressmeddelandet.
 
Kiruna IF bär det nya acceptansmärket på bröstet på sina nya tröjor.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.