Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Klart: AIK vinner hockeyallsvenskan

Om det blir fem matcher i den allsvenska finalen kommer tre att spelas i Hovet och två i Tingsryd.
Om det blir fem matcher i den allsvenska finalen kommer tre att spelas i Hovet och två i Tingsryd. Foto: Christine Olsson/TT

AIK förlorade borta mot Karlskoga i hockeyallsvenskan, 2–3 efter förlängning. Det spelade ingen roll. I och med att Tingsryd blev utan poäng, 1–3 borta mot Oskarshamn, står det klart att Stockholmslaget vinner serien och därmed får hemmaplansfördel i finalen.

Den första matchen kommer dock att spelas i Tingsryd, då Djurgården spelar SHL-match på Hovet samma kväll. Efter det får AIK spela två raka hemmamatcher.

Den hockeyallsvenska finalen avgörs i bäst av fem matcher. Segraren mellan AIK och Tingsryd får möta jumbon i SHL i bäst av sju matcher om en plats i högsta serien nästa säsong.

Med en omgång kvar slåss fem lag om de två sista platserna i slutspelsserien. Mora missade chansen att säkra sin plats i och med förlusten borta mot Timrå, 2–3. Hemmalaget vände 0–2 till seger och klättrade upp jämsides med Dalalaget i tabellen.

Under strecket och två poäng bakom Mora/Timrå finns Västerås, som slog Leksand med 6–2 på bortaplan. Även Vita Hästen, 2–0 borta mot Pantern, och (i teorin) Björklöven, trots förlust i förlängning mot avsågade Asplöven, 3–4, har en liten chans att kvala vidare mot SHL.