Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Kronwall skadad – ”Henke” tillbaka

Niklas Kronwall under den första perioden mot New York Rangers. I den andra fick han hjälpas av isen skadad igen.
Niklas Kronwall under den första perioden mot New York Rangers. I den andra fick han hjälpas av isen skadad igen. Foto: Gregory Shamus/AFP

I Detroit Red Wings fick Niklas Kronwall hjälpas av isen skadad.

I New York Rangers gjorde Henrik Lundqvist en storstilad comeback mellan stolparna.

Svenskmötet vanns ändå av Detroit med 3–2 efter förlängning.

Det har bara gått några veckor sedan Niklas Kronwall kom tillbaka efter en knäoperation.

Nu är den svenske backen tillbaka på skadelistan.

I andra perioden i lördagens NHL-match hemma mot New York Rangers krokade Kronwalls vänsterben ihop med en motståndare framför mål. 35-åringen blev liggande med smärtor innan han haltande hjälptes av isen och ut i omklädningsrummet. Kort därefter kom beskedet att Kronwall, som nyligen togs ut i Tre Kronors World Cup-trupp, har drabbats av en skada på underkroppen.

I Rangersmålet var Henrik Lundqvist i stället tillbaka i spel, efter att han missat tre matcher på grund av förra veckans nackskada.

”Henke” fick slita hårt redan från början i Joe Louis Arena.

Detroit hade kommandot i första perioden, vann skotten med 15–7 och prickade dessutom stolpen två gånger. Men en högklassig Lundqvist höll tätt. I slutminuten av perioden levererade Derek Stepan dessutom en kalldusch för hemmalaget när han satte 1–0 för Rangers.

Rangers ledning och Lundqvists nolla höll en bit in i slutperioden. Då studsade pucken rätt för Red Wings, och Darren Helm tackade för läget han fick. Henrik Lundqvist var chanslös när Helm stänkte in kvitteringen i krysset från nära håll.

Mitt i en galen Red Wings-press för ett segermål fick Rangers chans att spela i numerärt överläge. Med drygt fyra minuter kvar styrde Chris Kreider in 2–1 för New York-laget.

Sedan blev slutet högdramatiskt.

Rangers prickade stolpen när Detroit hade tagit ut målvakten, men i stället tryckte Brad Richards in 2–2 och snuvade Lundqvist på hjälterollen med 32 sekunder kvar att spela.

I förlängningen fick Lundqvist kapitulera igen, efter totalt 43 Detroit-skott, när Pavel Datsjuk satte 3–2.

I Boston var Loui Eriksson inblandad i det mesta när hans Bruins vann med 3–1 mot New York Islanders. Eriksson satte först 1–0 i power play och assisterade sedan David Pastrnak till de två sista Boston-målen.