Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 23:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/landeskog-forde-colorado-till-vinst/

Ishockey

Landeskog förde Colorado till vinst

Gabriel Landeskog gjorde både mål och assist när Colorado utjämnade matchserien mot San Jose. Foto: Chris Brown/REX

Colorado har utjämnat i kvartsfinalserien mot San Jose. Bakom segern med 4–3 stod lagkapten Gabriel Landeskog.

Rätta artikel

San Jose hade chansen att göra som Carolina tidigare på söndagen, och gå upp i en 2–0-ledning i NHL:s kvartsfinaler. Men trots att laget i första perioden tog ledningen via Evander Kane kunde bortalaget komma i kapp.

– Jag säger inte att det hade varit game over om de gått upp till 2–0 i matcher, men då hade vi definitivt varit nere i ett hål. Nu när matchserien fortsätter i Denver och vi har vunnit en bortamatch har vi plötsligt fördelen, säger Gabriel Landeskog till pressen efter matchen.

Svensken kvitterade mitt i andra perioden, när han styrde Tyson Barries skott i mål. Sex minuter senare passade han fram till Barrie, som gjorde 2–1.

– Alla försökte bara göra sitt jobb. För oss betyder det att få i gång offensiven och vissa kvällar händer det, andra inte. Men när det är slutspel måste man försöka få till det varje kväll och i kväll blev vi belönade för vårt hårda jobb, säger Landeskog.

De sista tio minuterna blev målrika. Matt Nieto gjorde 3–1 för Colorado och trots att Brent Burns reducerade två gånger om räckte inte det för hemmalaget, då Nathan MacKinnon mellan de målen avgjorde med sitt 4–2-mål minuten före slutet.

Läs mer: Carolina blåser fram mot Islanders