Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 14:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/landslagsmalvakt-blir-utespelare-i-division-2/

Ishockey

Landslagsmålvakt blir utespelare i division 2

Hockeymålvakten Julia Åberg lämnar Leksand i SDHL och blir utespelare i nystartade Falu IF. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

I våras fanns Leksands målvakt Julia Åberg med i Damkronornas VM-trupp. Nu har 23-åringen bestämt sig för att byta SDHL mot division 2. Åberg är klar för spel i Falu IF – som utespelare.

I våras meddelade Åberg, som tidigare även representerat AIK och Djurgården att hon skulle ta en paus från hockeyn för att satsa på sitt jobb som brandman.

Men under måndagen avslöjade hockeysverige.se att hon valt att ta upp karriären igen – i nystartade Falu IF i division 2.

Den välmeriterade målvakten som tagit brons i U18-VM, har över 100 SDHL-matcher på meritlistan och i våras var en av tre målvakter i Damkronornas VM-trupp, kommer dock inte att vakta målet den kommande säsongen.

För damhockey.se berättar hon att det är en roll som utespelare som väntar i Falu IF.

– Jag har skrivit på som utespelare så det blir något helt nytt för mig och ska bli riktigt roligt. Mest för att jag inte var redo att lämna ishallen och hockeyn helt, säger hon till sajten.

Åberg har aldrig tidigare varit utespelare i ishockey på seniornivå, bortsett från under någon enstaka träning.

– Men jag är helt okej på skridskorna och tycker om att skjuta, resten får jag lära mig på vägen, säger hon till damhockey.se.