Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 01:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/leksand-knockade-brynas-i-klassikermotet/

Ishockey

Leksand knockade Brynäs i klassikermötet: ”Får inte vara så här dåliga”

Leksands David Rundqvist och Martin Karlsson jublar efter 5–1. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Brynästränaren Magnus Sundquist var inte bara arg på sina spelare efter 1–5-förlusten mot Leksand.

Han var rasande.

– Så här dåliga får vi inte vara. Det ska inte hända igen. Jag tycker spelarna ska ta sig en funderare på varför man inte var där i dag, dundrade Sundquist.

TT Text

Leksand knockade ett blekt Brynäs och ledde med 3–0 bara nio minuter in i första perioden. Därmed var matchen i princip över. Enligt Jon Knuts var det en av de bästa perioderna han hade varit med om under sina tio säsonger i Leksand. Samtidigt var Brynässpelarna märkbart bleka.

Efter slutsignalen dröjde det länge innan Brynäs tränare Magnus Sundquist kom till presskonferensen. Sedan gick han till attack – mot sina egna spelare.

– Det är inget snack om vilket lag som stämplade in i dag. Det var inte vi av någon märklig anledning. Trots att det var ett jäkla tryck i vårt omklädningsrum innan matchen. Ändå gick det såhär. Det var en del hos oss som inte begrep allvaret, säger Sundquist.

Efter presskonferensen, på väg till sitt lags omklädningsrum, berättade Magnus Sundquist om den frustration han kände i första perioden trots en intensiv matchcoachning. Brynäs tog timeout, bytte målvakt och skapade noll chanser på tre powerplay. Inget hände.

– Vi prövar och gör vad vi kan. Men herregud, det är trots allt några som ska gå in på isen och göra några grejer också. I dag var vi inte tillräckligt ödmjuka. 

Brynässpelarna ska enligt rapporter ha fått tidernas utskällning i första pausvilan. Magnus Sundquist erkänner att det var en av de hårdaste utskällningar han gett ett lag under sin tränarkarriär.

– Ja, det var en av de hårdaste kommentarer jag gett. Samtidigt såg vi också en scenförändring i andra perioden. Då borde vi ha gjort tre mål, säger han.

Det var tredje raka förlusten för Brynäs.

– Vi har spelat bra i samtliga matcher, även då vi förlorat. Det kan ha gjort att spelarna trodde de är bättre än de är, spekulerar Sundquist.

Samtidigt var det fest i Leksands omklädningsrum. Laget toppar – åtminstone tillfälligt – SHL-tabellen för första gången på länge. Men profilvärvningen, Patrik Zackrisson, som gjorde sitt första mål för klubben, vill tona ner festyran.

 – Vi kan njuta av detta i kväll och sedan måste vi se framåt. Vi har hela tiden betonat vikten av att se prestationen före resultatet. Det ska vi fortsätta göra. Men vi har spelat bra i alla fem matcherna och borde ha tagit fler poäng mot Oskarshamn och HV71.  Det viktigaste är att vi går ut med full energi, krigar för varandra och följer vår gameplan, säger han.