Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-15 12:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/leksandstranaren-rasade-efter-forlusten/

Sport

Leksandstränaren rasade efter förlusten

Roger Melin fick se sitt Leksand inkassera ännu en förlust. Foto: Daniel Eriksson/TT

Ett HV71 i strålande höstform kom till Leksand och vann med 4–0.

En seger som grundlades i den första perioden då Leksands spel havererade och tränaren Roger Melin, som vanligtvis är lugn, var skoningslös mot sina spelare och bad fansen om ursäkt i första pausen.

TT Text

– Detta var bland det värsta jag sett. Jag skäms fan för att stå i båset inför en fullsatt hall. Det är riktigt dåligt att bete sig som vi gör. Det är pinsamt. Det var riktigt jävla dåligt. Jag ber om ursäkt till alla som har sitt hjärta i Leksand, sade Roger Melin i C More.

HV71, som kom till Dalarna efter segrar med 7­–1 mot Oskarshamn och 5–0 mot Rögle, spelade totalt ut Leksand i den första perioden.

Redan efter 11.24 ledde HV71 med 3–0, där tredje målet dessutom kom i boxplay. Det var en kombination av ett strålande spel av HV71 och säsongens sämsta insats av Leksand.

Det var stundtals en så dålig insats av leksingarna att det för första gången den här säsongen kom burop och visslingar från den annars så tålmodiga hemmapubliken.

Martin Thörnberg, som gjorde 1–0 till HV71, berättar i C More hur han upplevde den rofyllda stunden innan målskottet:

– Det brukar inte vara vanligt att man får den här tiden på den här nivån. Det kändes konstigt.

Samtidigt spelade HV 71 ruskigt bra – både i försvars- och offensiv zon. Laget är nu på en spelmässig nivå som ger starka signaler till de övriga topplagen i SHL. HV71 gör helt enkelt det mesta rätt på isen. Det är ingen tillfällighet att HV71 har 16–1 i målskillnad på de tre senaste matcherna. Laget är ruskigt bra just nu.

Ett tydligt exempel på detta: När Leksand lyfte sig i period två och tre var HV71-spelarna kyliga och gav aldrig Leksand någon möjlighet att komma in i matchen. Smålänningarna var riktigt disciplinerade och visade klassen i detta viktiga skede av serien.