Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Linköpings drömstart gav seger

Sebastian Karlsson jublar efter att ha prickat in Linköpings 2–0-mål hemma mot Växjö. Linköping vann den första kvartsfinalen med hela 6–1.
Sebastian Karlsson jublar efter att ha prickat in Linköpings 2–0-mål hemma mot Växjö. Linköping vann den första kvartsfinalen med hela 6–1. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Under sex perioder i SHL misslyckades Linköping att göra mål hemma på Christopher Nihlstorp.

I första SM-kvartsfinalen tog det 1.25 minuter att producera två stycken – och efter fyra fick Växjös målvakt nog.

Östgötarna vann med 6–1 och tog ledningen med 1–0.

Trean Linköping åkte på stryk i tre av fyra möten mot sexan Växjö i grundserien. I sin egen arena lyckades man inte ens överlista Christopher Nihlstorp någon endaste gång under sex perioder. Gästerna vann med 1–0 och 3–0.

Men när SM-kvartsfinalen drog i gång verkade LHC helt glömt bort att det var skräckmålvakten de ställdes mot.

Poängkungen Andrew Gordon styrde in 1–0 redan efter 40 sekunder – och efter 1.25 minuter hade Sebastian Karlsson ökat på till 2–0.

– Jättebra start, sedan blev det mer fram och tillbaka. Det är naturligt att det blir så att de kommer upp lite bättre efter starten, sade Sebastian till C More.

Innan den första pausen reducerade Eric Martinsson – men glädjen varade inte så länge.

Inom loppet av 25 sekunder öste nämligen Linköping på fram till 4–1 (Daniel Rahimi och Broc Little) i början av den andra perioden – 20 sekunder snabbare än de dubbla fullträffarna i första perioden.

Då tackade Nihlstorp för sig och lämnade över till Stefan Steen.

– Jättekul att göra mål, men det är inte det viktigaste för mig. Jag fokuserar på defensiven. Sett över hela perioden var den här bättre än den första, sade Rahimitill C More.

Efter den tunga starten skapade Växjö en hel del under andra halvan av den första perioden – men i mittakten hade man betydligt svårare.

– Vi måste upp helt klart, vi tappar puckar och då vänder de på oss. Våga hålla i den i anfall, få upp pucken till våra backar. Sedan kan de lägga puckar mot mål, sade Richard Gynge till C More.

Linköping kontrollerade sista perioden fullständigt – Little och Jonas Junland ordnade två mål till fram till 6–1 och Växjö fick sig en ordentlig lektion.