Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Linköpings flygbiljetter försvann

Efter att ha förlorat SM-finalen mot Luleå fortsatte tråkigheterna för Linköpings hockeyspelare. När de skulle checka in på flyget hem fick de beskedet att någon ringt och avbokat lagets biljetter.

Uppdatering: Linköping hade aldrig bokat returbiljetter

Kim Martin Hasson, klubbens sportchef, håller på att få ombord spelarna på ett nytt flyg när DN når henne.

– Vi ringde i fredags och dubbelkollade att allt var okej med flyget och att alla betalningar hade gått igenom. Men när vi kom till incheckningen sa de att någon ringt igår och avbokat alla biljetter.

För att avboka biljetter hos Norwegian över telefon krävs att man har ett bokningsnummer samt att man kan svara på kontrollfrågor om resenärernas namn.

Foto: PETER SKAUGVOLD
Kim Martin Hasson. Foto: Bildyrån

– Det här låter väldigt märkligt, man ska inte bara kunna ringa och avboka. Det är jättetråkigt för det här laget och vår kundtjänst undersöka detta, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian.

Det telefonnumer som enligt flygbolagets loggar använts för att avboka resan känns inte igen av någon i Linköpingsledningen. 

– Vi har fått olika förklaringar. Först sa att det att någon ringt och avbokat, sen sade en annan att resan avbokades den 16:e (på torsdagen) men vi betalade biljetterna på fredagen och då var allt okej, säger huvudtränaren Peter Frantz.

Inför helgens två bortamatcher mot Luleå startade Linköping en insamling för att få ekonomisk hjälp med den långa resan. Nu fick Peter Frantz själv köpa nya biljetter till hela laget, för drygt 75.000 kronor.

– Jag har inte kollat mitt kontoutdrag, men jag räknar med att vi löser det med klubben sen, säger han vid midnatt när laget landat på Arlanda och var på till Linköping med buss.

Luleå vann söndagens match med 4–1 och säkrade därmed SM-guldet efter 3–2 i matcher mot Linköping.