Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Luleå har matchboll mot Färjestad

Foto: Anna-Lena Bergqvist/Bildbyrån

Det är nära nu. Efter 2–1 mot Färjestad i Karlstad har Luleå bara 60 effektiva minuter kvar till SM-semifinalen.

Lucas ”mål i varje match” Wallmark fixade matchbollen med sin fjärde fullträff i kvartsfinalen.

Han sade det själv, Lucas Wallmark: ”Det är kul med hockey just nu”.

Tack vare den 20-årige forwarden har Luleå 3–1 i matcher på Färjestad. Wallmark har gjort mål i samtliga kvartsfinaler och på onsdagen blev hans 2–0 matchavgörande.

Johan Ryno reducerade i powerplay men Luleå höll undan.

– Det studsar min väg nu, det är bara att tacka och ta emot. Jag såg att han (Färjestads målvakt Justin Pogge) tjuvade lite så varför inte testa, sade Wallmark till C More.

Lennart Petrell gav Luleå ledningen i ett flygande anfall i första perioden och i början av den andra var det alltså dags för ”målsprutan” Lucas Wallmark, med åtta fullträffar i grundserien och redan hälften så många i slutspelet.

– Målspruta? Jag vet inte. Jag försöker ta pucken till kassen lite mer än tidigare och det har lönat sig hittills, sade han.

Färjestad kallade tillbaka Leksandslånet Johan Olofsson till den fjärde kvartsfinalen. Olofsson, som gjort succé i Dalarna, inledde piggt precis som lagkamraterna – men när hemmalaget inte utnyttjade sina chanser växte Luleå.

– När vi släpper in två borde vi kunna vinna matchen men nu är det möjligheternas match uppe i Luleå. Plötsligt händer det, sade Färjestads tränare Tommy Samuelsson.