Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Luleå tog full pott mot Karlskrona

Jubel efter Luleås Lucas Wallmarks 2–1-mål.
Jubel efter Luleås Lucas Wallmarks 2–1-mål. Foto: Jonas Gustafsson/Bildbyrån

Luleå fortsätter att bevaka sin tredjeplats i SHL-tabellen.

Seger med 2–1 borta mot Karlskrona innebar också att man blev det tredje och sista laget som kan räkna in samtliga tolv poäng från mötena med nykomlingen från Blekinge.

Luleå var inför matchen, tillsammans med Frölunda och Växjö, ett av tre lag som lagt beslag på alla poäng i mötena med seriens jumbolag Karlskrona. Hemmalagets Jesper Olofsson visade dock omgående att han tänkt sig att försöka krympa antalet lag som Karlskrona kammat noll mot från tre till två. Det snärtiga handledsskottet drygt halvvägs in i första perioden ställde Joel Lassinantti i Luleås mål utan chans och Karlskrona hade fått det rogivande första målet i matchen.

Den harmonin fick man dock inte behålla särskilt länge. Visserligen hade Jesper Olofsson några minuter senare ett friläge som kunde ha inneburit hans andra mål i matchen, men denna gång missade Olofsson. Då Anton Hedman däremellan gjort 1–1 var Luleå tillbaka i matchen.

Karlskrona är klart för kval där en fortsatt tillvaro i högsta serien kommer att stå på spel. Nykomlingen fortsätter dock visa att man tycker att det här med SHL-spel är både roligt och inspirerande. I andra perioden hade man ett antal byten med bra tryck i Luleås zon, men utan resultat.

Då gick det som det brukar göra när man inte förvaltar sina målchanser. Förre Karlskronaspelaren Lucas Wallmark visade att släkten är värst då han styrde in Luleås segermål i ett läge som kom från ingenstans.

Karlskrona försökte komma igen, men Luleå visade upp ett försvarsspel av hög kaliber. Det som Karlskrona ändå fick igenom tog målvakten Joel Lassinantti hand om.