Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Lyckad debut för stjärnvärvningen

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Guldfavoriten Växjö har väntat med att matcha sin stjärnvärvning. När det väl blev SHL-debut med Växjö visade Christopher Nihlstorp varför han kallats en av säsongens hetaste värvningar och straffräddade hem segern (2–1) mot Brynäs.

– Det är ett litet rävspel vid straffarna men nu hade jag turen på min sida. Det är en god känsla, säger Nihlstorp.

Det har ju – till mångas förvåning – dröjt till den tredje SHL-matchen innan den tilltänkta ettan fått förtroendet att ställa sig mellan stolparna i seriespelet.

En lång säsong med AHL-slutspel och seger i Calder cup med Texas stars i mitten av juni har krävt lite extra vila, har det hetat från klubbledningen. Den rutinerade 30-åringen säger själv med glimten i ögat:

– Jag fick vila i somras? Folk får spekulera hur mycket de vill, vi jobbar bra ihop varje dag, jag, Stefan (Steen) och laget. Sedan försöker man förtjäna sin istid. Det gäller att man är förberedd när chansen dyker upp. Jag är bara glad att jag fick spela och att vi vann.

Stefan Steen är den 21-årige backupen i målet har inlett säsongen med en nolla i premiären och endast ett insläppt spelmål i strafförlusten mot Djurgården.

– Han har lagt ribban högt så jag får jobba hårt nu! Men det är alltid konkurrens på den här nivån. Det är bara sunt och bra och pushar alla i laget.

Att Nihlstorp också är redo att ta upp konkurrensen visade han mot Brynäs borta där han endast släppte in ett spelmål – 19 sekunder in i andra perioden – då Sebastian Enterfeldt visade styrka, brottade sig in köksvägen framför Växjömålet och med stor vilja tryckte in 1–0 för hemmalaget.

Det målet såg länge ut att räcka till seger för Brynäs men det blev trots allt förlängning och straffar efter att Växjös lagkapten Tomi Kallio kvitterat med en kanon i krysset – bara tre sekunder från full tid.

I straffläggningen satte Växjös Noah Welch och Cory Murphy sina straffar samtidigt som Nihlstorp visade varför han kallats stjärnvärvning då han tog båda Brynäs straffar och elegant stängde målet helt trots minst sagt lurig sidledsförflyttning från Ponthus Westerholm.

– Man försöker vara så kylig som möjligt, sedan får jag tacka grabbarna som satte två fina straffar.