Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 08:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/maktig-hemmahyllning-till-tobias-forsberg/

Ishockey

Mäktig hemmahyllning till Tobias Forsberg

Foto: Ulf Palm/TT

Mitt i matchen mellan Leksand och AIK – i första periodens 19:e minut – reste sig publiken i Leksands fullsatta hemmaborg.

Alla lyfte sina halsdukar, kryddat med ropen ”Kämpa Tobbe!”. Det var en hyllning till Tobias Forsberg, som skadade sig allvarligt på annandagen.

Rätta artikel

– Det är många, inklusive jag själv, som blivit väldigt illa berörda av det som hänt Tobias Forsberg, säger Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksands IF:s supporterklubb.

Det var en mäktig manifestation, som säkert gjorde att flera av spelarna tappade skärpan på isen. Samtidigt speglar detta det som många i dag känner i Leksand och Hockeysverige.

– Det har förekommit förslag på sociala medier att starta en insamling men vi, inom supporterklubben, vill avvakta och respektera familjens önskemål om lugn och ro. Samtidigt står vi naturligtvis redo med insamling om behov och önskemål finns. Nu ville vi göra någonting för Tobias Forsberg och i dag känns den här manifestationen rätt, säger Niklas Niva Sjökvist.

Därför stod publiken upp i den 19:e minuten, lyfte sina halsdukar och ropade ”Kämpa Tobbe!” Att det blev den 19:e minuten beror på att Tobias har tröjnummer 19.

Tobias Forsberg föll olyckligt med huvudet mot sargen i hemmamatchen mot Almtuna på annandag jul. Nu var det första hemmamatchen för Leksand sedan olyckan.

Senaste bulletinen från Tobias Forsbergs manager Michael Reander inleds såhär:

”Tobias är på ett bra ställe och får den bästa vård och stöttning han kan få. Skadan är allvarlig och det kommer därför att dröja innan mer information om Tobias hälsa kommer att kunna ges. Precis som tidigare är det viktigaste för Tobias just nu att få lugn och ro samt att all hans kraft och energi kan läggas på återhämtning tillsammans med sina närmaste.”