Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 11:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/malin-fransson-vittnesmalen-om-de-fega-mobbarna-i-nhl-maste-leda-till-forandring/

Sport

Malin Fransson: Vittnesmålen om de fega mobbarna i NHL måste leda till förändring

Sedan Toronto sparkade tränaren Mike Babcock har flera spelare vittnat om hans destruktiva ledarstil. Även andra NHL-tränare har fått utstå kritik och DN:s Malin Fransson hoppas att vittnesmålen leder till en förändring.
Sedan Toronto sparkade tränaren Mike Babcock har flera spelare vittnat om hans destruktiva ledarstil. Även andra NHL-tränare har fått utstå kritik och DN:s Malin Fransson hoppas att vittnesmålen leder till en förändring. Foto: Mike Wulf/TT

Tränare som systematiskt mobbar vissa spelare, som förnedrar dem, kallar dem nedsättande saker och till och med fysiskt misshandlar dem.

Vittnesmålen från tidigare NHL-spelare är en skrämmande läsning.

Nu får det inte stanna vid sympatier med enskildas berättelse. Deras mod måste leda till varaktiga förändringar, och en stor dos självrannsakan hos alla inblandade.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in