Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Malmös tredje seger mot Örebro

Eric Himelfarb gör 2–1 i förlängningen.
Eric Himelfarb gör 2–1 i förlängningen. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Det lyste till sist 1–2 till Malmös fördel på jumbotronen när Eric Himelfarb avgjort i förlängningen i Behrn arena. Och Örebro har ännu inte vunnit mot nykomlingen i SHL.

– Jag är verkligen jättenöjd med två poäng. Nu tog vi in en poäng på Örebro och kan fortsätta att jaga dom, säger Malmös tränare Björn Hellkvist.

Båda lagen ville verkligen vinna den viktiga streckmatchen. Malmö skuggar tiondeplacerade Örebro - och är nu fem poäng efter närkingarna i tabellen.

– En förlust hade ju inneburit att vi varit nio poäng efter Örebro. Och då hade det blivit ett väldigt stort glapp.

Samtidigt bättrade skåningarna på statistiken mot Örebro. Inför torsdagskvällens möte i Behrn arena hade Malmö vunnit båda matcherna mot Örebro den här säsongen.

Även skadeläget har ljusnat något i Malmö Redhawks, gästerna saknade dock forwardtrion Mattias Persson, Joey Tenute och Henrik Hetta i Behrn arena. Men det var Örebro som började bäst i Behrn arena i en fartfylld första period.

Efter åtta minuter tryckte Örebros forward Marko Anttila in matchens första mål med ett distinkt skott vid bortre stolpen. En efterlängtad fullträff av finländaren som gjorde sin första poäng på sju matcher. Den väldige finländaren som verkar vara på väg mot formen bjöd också Malmöspelarna på några rejäla tacklingar före målet.

Och efter en jämn, chansfattig och mållös andra period hettade det till ganska omgångende i den tredje perioden. Pucken landade först på Örebros nättak men slogs loss. Galiardi som stod parkerad i målgården skickade sedan in den i mål på volley – men det slutade i stället med att Galiardi fick åka och sätta sig i utvisningsbåset efter videogranskning.

– För mig är det solklart mål. Vi stör ju inte målvakten och då ska det vara mål. Domaren erkände sedan att han gjort fel och bad faktiskt om ursäkt efter matchen, säger Malmös tränare Björn Hellkvist.

Men bara ett par minuter senare kom till sist Malmös kvittering när Kent Mcdonell tryckte in pucken i krysset bakom Örebromålvakten Julius Hudacek.

– En bra prestation och ett riktigt snyggt mål. Kul att han får utdelning också, säger Hellkvist.

Och efter drygt en minut i förlängningen avgjorde en fri Eric Himelfarb när han hittade rätt bakom en liggande Julius Hudacek i Örebromålet. Himelfarbs första mål för säsongen.