Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Målsnåle Eriksson fick jubla två gånger om

Henrik Eriksson kramas om efter sitt 3–0-mål.
Henrik Eriksson kramas om efter sitt 3–0-mål. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Henrik Eriksson är inte känd som någon stor målskytt. Mot Rögle slog han till två gånger när Djurgården vann med 6-2 i Ängelholm.

– Skönt att spräcka nollan tidigt på säsongen, säger slitvargen till C More.

Henrik Eriksson gjorde inte ett enda mål på 52 matcher i grundserien förra säsongen. Det dröjde till åttondelsfinalen mot Färjestad innan han hittade nätet.

Nu slog han till två gånger redan i sjätte matchen.

2–0 i första perioden på en retur och 3–0 i början av den andra efter en jättetavla av den debuterade hemmamålvakten Justin Pogge.

Djurgården kom till start med stort självförtroende efter två segrar mot Brynäs och Skellefteå mot ett Rögle som fått en mardrömsstart på säsongen med 30 insläppta mål på de fem inledande matcherna.

Målvakten Justin Pogge gjorde sin första match i Ängelholmslaget och kanadensaren fick en hemsk debut med ett par rejäla tavlor och svaga ingripanden.

Efter hafsig inledning med mängder av avblåsningar satte finske backen Marcus Fagerudd Djurgårdens ledningsmål efter ett mönsteranfall där Patrik Lundh var den som hittade fram med målgivande passningen.

Henrik Eriksson gjorde sedan 2–0 och 3–0 innan även René Bourque blev tvåmålsskytt.

Kanadensaren har lyft Djurgårdens offensiv och tillsammans med smarte centern Andreas Engqvist och Patrik Lundh har Djurgården en förstakedja av högsta klass.

Bourque noterades även för en målgivande passning.

David Bernhardt kom aldrig till spel i Ängelholm. Dif-backen blev sjuk och det öppnade för en oväntad comeback för hemvändaren Linus Hultström som spelade några byten i powerplay.

Under sin korta speltid fick han en assist till Andreas Engqvist 6-2 i numerärt överläge - Djurgårdens första mål för säsongen i powerplay.

Djurgården tog nu sin tredje raka seger och har bara förlorat en gång under ordinarie speltid, premiären mot svenska mästarna HV71.

Närmast väntar serieledaren Växjö Lakers på Hovet på söndag.

Rögle–Djurgården

2-6 (0-2,1-2,1-2)

Matchens lirare
René Bourque, Djurgården, gjorde mål för femte matchen i rad – vilken succévärvning!

Matchens betyg
3 Efter en hafsig inledning skruvade Djurgården upp tempot och tog säsongens lättaste seger mot ett uselt hemmalag.

Lyckad trio
Patrik Lundh, Andreas Engqvist och René Bourque - Djurgårdens nya förstakedja har inlett säsongen strålande.

Mål
Nyförvärvet Justin Pogge debuterade i Rögles mål. Kanadensaren fick ingen rolig start. Vad blir skåningarnas nästa drag för att stoppa blödningen?