Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 01:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/markstrom-ibland-gor-det-ont-att-spela-hockey/

Ishockey

Markström: ”Ibland gör det ont att spela hockey”

Målvakten Jacob Markström i samspråk med lagkompisen från Vancouver under Tre Kronors träning på onsdagskvällen. Foto: Joel Marklund/ Bildbyrån

BRATISLAVA. Tre Kronor har landat i VM-staden Bratislava.

På onsdagskvällen tränade laget, och med på träningen var målvakten Jacob Markström som tvingades bryta helgens match mot Finland.

Här kommer en rapport från träningen:

Rätta artikel

När? Träningen pågick mellan 18 och 19.15.

Vilka tittade på?

Ett antal journalister, såväl svenska som utländska, fanns på plats. Dessutom var det en del volontärer som stannade till och tittade på delar av den svenska träningen. Framför allt spanade de in Henrik Lundqvist lite extra.

Markström tränade

I samband med söndagens match mot Finland i Carlson Hockey Games blev Tre Kronors målvakt Jacob Markström påkörd av den finländske spelaren Juhani Tyrväinen.

Kollisionen inträffade efter det att Markström lämnat sitt mål för att skicka bort en lös puck, och på så vis hindra Finland från ett friläge.

– När man som målvakt åker ut sätter man sig självklart i situationen, men samtidigt tycker jag kanske att det hade kunnat gå att undvika. Men det är sådant som händer. Domaren bedömde det som att det inte var utvisning trots att målvakterna inte får tacklas.

Efter den kollisonen var det färdigspelat i matchen för Markström, men när Tre Kronor tränade i Bratislava på onsdagskvällen fanns han med på isen. I samband med kollisionen fick han en rejäl smäll mot överkroppen, men smällen tog inte värre än att han kan spela VM.

– Ibland gör det ont att spela hockey, svarar Jacob Markström med ett snett leende på frågan om han blev orolig för att VM-starten var i fara.

Så såg Tre Kronors kedjor ut på träningen

William Nylander, Elias Pettersson, och Patric Hörnqvist.

Oskar Lindblom, Adrian Kempe och Elias Lindholm 

Loui Eriksson, Anton Lander och Jesper Bratt 

Dennis Rasmussen, Marcus Krüger och Mario Kempe 

Extra forwards: Anton Wedin och Joakim Nygård

Nya spelare på väg in?

Natten mot onsdag svensk tid åkte Dallas ut ur Stanley Cup-slutspelet efter att ha förlorat den sjunde och avgörande matchen mot St. Louis.

Därmed är backen John Klingberg och forwarden Mattias Janmark tillgängliga för VM-spel. Någon kontakt har dock inte landslagsledningen haft med dem ännu.

– Grabbarna måste få smälta den här förlusten för den svider riktigt mycket eftersom det var sjunde matchen, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.

John Klingberg var med och tog VM-guld både 2017 och 2018, och Mattias Janmark var riktigt bra i förra årets VM-turnering.

Vad händer under torsdagen?

Det är dagen före VM-premiären och Tre Kronor tränar vid lunchtid i VM-arenan Ondrej Nepela Arena.

Läs mer: Johan Garpenlöv: ”Det finns en nonchalans i sättet att se på alzheimer”