Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 06:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/markus-naslund-slappte-pucken-i-globen-oerhort-stort/

Ishockey

Markus Näslund släppte pucken i Globen: ”Oerhört stort”

Markus Näslund tillsammans med svenskarna Victor Hedman (till vänster) och Marcus Johansson (till höger). Foto: Jonas Ljunddahl/Bildbyrån

Markus Näslund fanns på isen inför fredagens NHL-möte i Globen mellan Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning. 

En häftig upplevelse för flera av spelarna på isen som har ett förflutet i Modo – precis som Näslund.

– Det var givetvis häftigt. Markus var en av mina största idoler när jag växte upp, säger Buffalos Victor Olofsson. 

Markus Näslund är en av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna. Forwarden gjorde totalt över 1.100 matcher i NHL, där han mestadels spelade för Vancouver Canucks. 

Och inför fredagens NHL-möte mellan Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning äntrade Näslund isen för att släppa pucken i en ceremoni inför matchen. 

– Det var givetvis häftigt. Markus var en av mina största idoler när jag växte upp, säger Buffalos Victor Olofsson som fanns med i Buffalos förstafemma och därmed fick ta emot publikens jubel när speakern läste upp de startande femmorna i respektive lag. 

– Det värmde otroligt mycket, säger Olofsson. 

Förutom Olofsson fanns också svenskarna Linus Ullmark och Victor Hedman på isen inför nedsläpp och spelarna gillade att vara tillbaka och spela i Sverige. 

– Det är klart att det är annorlunda att spela här. Man skulle ljuga om man sa att det var som att spela en vanlig grundseriematch. Framför allt för oss svenskar. Det betyder oerhört mycket för oss och i dag gör vi i Tampa Bay en av våra mest kompletta matcher för säsongen, säger Tampa Bay-backen Victor Hedman som svarade för en assist i matchen. 

Olofsson, Hedman och Ullmark har alla spelat i Modo under sina karriärer. Och känslan när även Modoprofilen Näslund fanns på isen var speciell. 

– Det var speciellt. Det ska jag inte sticka under stolen med. Att få spela på hemmaplan framför familj och vänner, möta två killar från Örnsköldsvikområdet (Ullmark och Olofsson), det är speciellt och oerhört stort, säger Hedman.  

Näslund har också varit aktiv på ledarsidan i Modo där han fanns i klubben och gav Linus Ullmark förtroende i klubbens A-lag.

– Markus gav mig chansen när jag var yngre och skapade förutsättningar att verkligen satsa på hockeyn. På det sättet var det stort för mig, säger Ullmark. 

Läs mer: Hedman gjorde comeback – inblandad i Tampa Bays seger