Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 18:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/mest-utvisad-och-mest-retad-da-trivs-dick-axelsson/

Ishockey

Mest utvisad och mest retad – då trivs Dick Axelsson

Färjestads Johan Ivarsson och Djurgårdens Dick Axelsson i slutspelssnack. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Han har flest utvisningsminuter i slutspelet, 52 stycken, och i match fem fick han matchstraff för att ha förolämpat domarna.

En Dick Axelsson i obalans är ett av Färjestads mål när serien återvänder till Karlstad för en avgörande match på torsdagen.

– Det är skit samma, det är bara larveri det där, säger 31-åringen själv.

Rätta artikel

De senaste säsongerna har han varit stor stjärna i Färjestad och Karlstadspublikens älskling.

Nu, när han är tillbaka i Djurgårdströjan, är han istället värmlänningarnas största hatobjekt. Färjestadsspelare sprutar vatten på honom från båset och från läktarna hörs illvilliga ramsor.

Det är mycket snack och tjuvnyp ute på planen, men Dick Axelsson drar sig inte heller för att utnyttja situationen. Han visar också att han är en spelare som på egen hand kan avgöra en jämn match.

Dick Axelsson är en nyckelspelare för Djurgården. Foto: FREDRIK KARLSSON

Själv ser han fram emot den sjunde och avgörande matchen i ett fullsatt Löfbergs Lila arena på torsdagen. Retandet och snackandet avfärdar han som ett spel för gallerierna.

– Det är slutspelshockey och det är så det är. Det är skit samma, det är bara larveri det där, säger han efter onsdagens träning i Globen.

Att Djurgården tappat 3–1 i matcher till 3–3, och bara gjort tre och släppt in 14 mål på de två senaste matcherna, har inte heller någon betydelse. 

– Det är slutspel. Jag skiter egentligen i vad det står och vad det blir. Matcher rinner iväg till slut när det blir som i går, säger Dick Axelsson och tillägger:

– Vi har satt oss i en härlig situation ändå tycker jag, även om vi hade ett försprång. Match sju i Karlstad är inte fel.

På torsdagskvällen ställs allt på sin spets för Djurgården. 

– Förlorar vi är säsongen slut, vinner vi går vi till SM-final. Det känns som en morot för gubbarna och för en själv också att få steppa upp och göra det bästa av kvällen.

För att Djurgården ska kunna vinna i Karlstad, som de gjorde i seriens tredje match, kan Dick Axelsson behöva visa sig från sin bästa sida.

– Man får rannsaka sig själv och gå till botten och spela sitt livs bästa match, säger 31-åringen och ser ut som han gillar läget.