Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Modo tog viktig seger i botten

Modo jublar med fansen hemma i Örnsköldsvik.
Modo jublar med fansen hemma i Örnsköldsvik. Foto: Robbin Norgren/TT

Victor Olofsson har på de två senaste matcherna ordnat fem poäng åt sitt Modo.

På lördagskvällen satte han 2–1 i förlängning hemma mot Malmö.

– Fantastiskt skönt. Klart det varit bättre med tre poäng, men vi minskade ju avståndet både till Malmö och Rögle, sade 20-åringen efteråt.

Modo har länge varit näst sist i SHL-tabellen och missat många chanser att minska avståndet till Malmö och Rögle ovanför kvalstrecket.

Den här eftermiddagen hade Modo chansen att minska avståndet till Malmö till två poäng.

Den chansen kunde laget tacka Victor Olofsson för. Han gjorde matchens enda mål när Modo slog Linköping borta i förra omgången.

Och nu blev han matchhjälte igen. Hans 2–1-mål i förlängningen var den tolfte fullträffen för här säsongen och med det är han bäst i Modo.

– Det är klart att vi ville ha tre poäng, men det känns ändå skönt att det blev två. Vi minskade ju avståndet både till Malmö och Rögle, sade Olofsson efter matchen.

Upp till Malmö har Modo nu fyra poäng, till Rögle fem.

– Och vi möter Rögle direkt efter uppehållet. Vi har en bra chans, sade Olofsson.

Trots att det bara blev tre mål var matchen oerhört händelse- och chansrik och det berodde mycket på två bra målvakter, Adam Reideborn i hemmakassen och Jonas Gunnarsson i Malmös.

Malmö dominerade första perioden mot ett påtagligt nervöst Modo, som kom igen starkt i andra, medan tredje blev relativt jämn med litet plus för Modo.Bill Thomas gjorde 1–0 i första perioden, Peter Mueller kvitterade i andra och båda lagen missade chanser att avgöra i tredje.

Det hann sedan bara gå 49 sekunder av förlängningen innan Victor Olofsson frälste sitt lag och den lördagsglada publiken i tre mot tre-spelet.Matchhjälte igenOlofsson skar in på mål, fick pucken förbi siste Malmöspelare och lyfte in den i nät.

– Jag tror faktiskt att den satt i krysset.

Matchhjälte två matcher i rad, hur känns det?

– Bra. Jag tyckte att det kändes bättre i dag, målet i förra matchen var mer en slump. I dag hade jag flera chanser.

Viktigt förstås för Malmö att ta den ena poängen. Ett Malmö som drabbats av svår måltorka. Målet mot Modo är det enda laget gjort på tre matcher.

– Vi har inga spelare som är riktigt heta. Kul att Mueller fick göra mål ikväll, men vi behöver fler som gör det, sa assisterande tränaren Andreas Hadelöv.