Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 09:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/mora-vann-trots-influensa-i-en-av-sasongens-basta-matcher/

Ishockey

Mora vann trots influensa

Bild 1 av 2
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
Moras Andrew Rowe.
Bild 2 av 2 Moras Andrew Rowe.
Foto: Ulf Palm/TT

Influensa däckade inte Mora.

SHL-klubben gjorde i stället en av säsongens bästa matcher – och vann med 5–3 mot Djurgården.

Rätta artikel

Mora kom till matchstart efter en jobbig vecka då influensa drabbat stora delar av laget. I hemmalagets uppställning fanns fyra spelare, där lagledningen var orolig för hur länge de skulle orka spela.

Resultatet blev att Mora gick ut och körde över Djurgården – från första nedsläpp.

Visserligen drabbades Djurgården av två utvisningar i inledningen av matchen, vilket gjorde situationen ännu värre för stockholmslaget. Men faktum var att Mora hade enorm press under de första tio minuterna. Lagets 2–0-ledning efter 7.47, där Andrew Rowe gjorde båda målen, var i underkant.

– Vi hade bra energi, bra powerplay, bra tryck och bra utdelning, sade Moras assisterande tränare Daniel Hermansson till en entusiastisk hemmapublik i första periodpausen.

När Mora dessutom fick en drömöppning i andra perioden, Mathias Bromé gjorde 3–0 efter 49 sekunder, trodde nog de flesta åskådare att saken var klar.

Men Djurgården reste sig, började vinna närkamper och skapade långa anfall. Resultatet kom också snabbt. Linus Hultström reducerade till 1–3 efter 10.31 och Dick Axelsson gjorde 2–3 när klockan visade 13.42. Djurgården hade tagit över matchen och Mora var skakat.

Då kom en kontring genom Andrew Rowe som sköt in 4–2. Noterbart är att Rowes klubba gick av i skottögonblicket, därav den konstiga puckbanan som gick in mellan benen på inbytte målvakten Adam Reideborn.

– Det här är en bra kväll för både mig och för hela laget, sade den glade tremålsskytten Andrew Rowe till C More.

Men Djurgården reste sig igen. Laget inledde tredje perioden på ett mäktigt sätt.

Djurgården var bättre i allt och levde helt upp i smeknamnet Järnkaminerna. Robin Norell reducerade till 3–4 efter 5.12 var en logisk följd av spelövertaget.

De sista minuterna blev sedan de mest dramatiska som utspelats i Moras hemmaborg den här säsongen. Djurgården hade en rasande press mot Moramålet, där bland annat Linus Hultström hade ett skott i stolpen. Men matchen slutade med att Mathias Bromé gjorde 5–3 i tom målbur.

En mycket viktig seger för Mora, som den här kvällen var piskat att vinna för att hänga med de övriga lagen i bottenstriden.

Detta var Djurgårdens sjätte raka bortaförlust. Laget har inte vunnit på bortaplan sedan den 13 november mot Växjö.