Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

NHL-klubb vill ha Djurgårdsstämning

Foto: Claudio Bresciani/TT

NHL-klubben Ottawa Senators vill ha bättre stämning på läktaren. Då hämtas inspiration – från svensk hockey. ”Det har sagts att Djurgården har de bästa fansen i världen”, säger ordföranden Cyril Leeder.

När Ottawa Senators ska skapa bättre tryck på läktaren tittar man mot Sverige.

Till NHL-klubbens hemsida säger ordföranden Cyril Leeder att man gör ett försök med ståplats kommande säsong - för att skapa samma stämning som hos svenska SHL-nykomlingen Djurgården.

– Det har sagts att Djurgården i Sverige har de bästa fansen i världen, och det beror på att de står upp och hejar under hela matchen, säger Leeder.

– Det är inte den nordamerikanska stilen. Jag tror vi skulle bli besvikna på resultatet om vi testade det på vår arena, men vi kommer att börja med en sektion, i tio matcher.

Ottawa Senators har tre svenskar i laget. Förutom målvakten Robin Lehner och backklippan Erik Karlsson spelar förre Djurgårdsforwarden Mika Zibanejad i den kanadensiska staden.

Nu får svensktrion stöd från den nya ståplatssektionen på Canadian Tire Centre, där den officiella supporterklubben "Red Scarf Union" kommer erbjudas rabatterade biljettpriser.

Enligt Cyril Leeder ska den "europeiska hockeymentaliteten" komma till Ottawa.

– De lär från de bästa, säger Djurgårdens vd Jenny Silfverstrand till DN.

Hon tillägger om Ottawa-bossens hyllning till Djurgårdsfansen:

– Det är jätteroligt. Fantastiskt kul för alla supportrar som är med och bidrar. Men jag är inte förvånad. Vi vet ju att det stämmer.

Vice vd:n K-G Stoppel:

– Det var inte så oväntat, vi har ett stort stöd från våra fantastiska fans. Men det som är oväntat och intressant är att det pratas ståplats i NHL.