Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 18:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/ny-forlust-for-frolunda-i-chl/

Ishockey

Blandade CHL-resultat för svenska lagen

Frölundamålvakten Niklas Rubin och Ales Jergl i Mountfield. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Regerande mästaren Frölunda åkte på sin andra raka förlust i Champions Hockey League när tjeckiska Mountfield vann med 3–2. Även Skellefteå förlorade mot franska Grenoble, 1–2.

Däremot vände Djurgården mot Vienna Capitals och vann med 2–1.

TT Text

Frölunda har fått en tuff start på Champions Hockey League. Efter den inledande strafförlusten (5–6) mot österrikiska Graz åkte man på en ny smäll hemma mot tjeckiska Mountfield.

Sex minuter in i tredje perioden tog Mountfield kommandot genom att göra 3–1. Frölunda kämpade på i uppförsbacke och fick betalt via en reducering i powerplay med 3.41 kvar att spela. Rhett Rakhshani var det som klev fram med sitt andra mål i matchen – båda i powerplay.

Med reduceringsmålet i ryggen fortsatte Göteborgslaget att ösa på och var nära ett flertal gånger under matchens slutminuter. Men Mountfield stod pall och vann med 3–2.

Därmed ligger Frölunda sist i grupp H med en poäng på två matcher.

– Vi har spelat så dåligt att vi förtjänar att förlora, säger Frölundas Ryan Lasch till Göteborgs-Posten.

Lagkaptenen Joel Lundqvist:

– Vi har satt oss i ett tufft läge. Men vi kan bara fokusera på matcherna som är kvar – och göra det bättre, säger han.

Även Skellefteå hade en tung söndag. Franska Grenoble blev för svårt för västerbottningarna som förlorade med 1–2. Jesper Fröden gjorde Skellefteås enda mål med fyra sekunder kvar att spela.

Ett svenskt lag som det har börjat bättre för är Djurgården. Stockholmslaget har full pott efter två omgångar i CHL och andra segern kom mot österrikiska Vienna Capitals efter att man först legat under.

Vändningen påbörjades i mittperioden när Sebastian Strandberg hittade rätt. Fullbordade den gjorde Tom Wandell när han satte 2–1 fyra minuter in i tredje perioden.