Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Ny rysare när Brynäs vann

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Förlängning, straffar och uddamålsavgöranden. Brynäs har inte gjort det lätt för sig hemma i inledningen av SHL-ishockeyn.

Mot Modo var det dags för en ny rysare in i det sista.

– Man blir oerhört lättad. Tre poäng, det kan ingen ta ifrån en. Skönt att vi kan vända matcher i slutet också, säger Brynäskaptenen Niclas Andersén efter 4–3-segern.

En 2–0–ledning efter första perioden kan låta som en trygg grund att bygga en seger på. Men inte för Brynäs med den svajiga form som man är inne i nu.

Hemma i Gävle har det svajat extra mycket.

En klar 4–1-seger mot Leksand i första hemmamatchen följdes av en tappad trepoängare i slutsekunderna och strafförlust mot Växjö i säsongens andra hemmamatch.

I tredje hemmamatchen blev det vinst, men först efter förlängning.

När Brynäs tog emot Modo för fjärde hemmafajten hann det bara gå en period innan det var dags för en ny rysare.

En 2–0-ledning för hemmalaget i första kvitterades till 2–2 av Modo i andra.

Trots detta hävdade Brynäskaptenen i klubbens pausintervju att det "var lugnt ändå"

– Man är väl lite hockeyskadad, försöker bara se det positiva fast det inte är någon skön känsla när de får in två mål. Men vi ville vinna mer helt enkelt, därför kändes det bra, säger Andersén.

Men lugnt blev det knappast i tredje även om Pathrik Westerholm gav Brynäs – en för laget – "tidig" 3–2-ledning med sitt första SHL-mål i karriären efter 8.11 av tredje.

Modo höll nämligen liv i rysaren.

Med 2.59 kvar till full tid blev Per-Åge Skröder tvåmålsskytt med sin 3–3-kvittering.

Då var lugnet bortblåst även hos Andersén.

– Jag skulle jag ljuga om jag säger att det var lugnt då men att vi gör mål igen sedan bevisar att vi tror på det vi gör trots att luften nästan går ur oss vid kvitteringen, säger Brynäskaptenen.

Lagkamraten Daniel Brodin styrde nämligen in 4–3 via en Modoback med 1.53 kvar av tredje.

Och med lite tur och en vilt sprattlande Starkbaum lyckades Brynäs även hejda Modos galna slutforcering och ta hem säsongens andra trepoängare.

– Vi måste sätta oss ner och prata igenom de här tappade ledningarna, kolla på video. Eller så är det mentalt. Jag vet inte. Det blev en konstig match i dag, men det gick ju bra i alla fall, säger Daniel Brodin.

Var du lugn på slutet?

– Jadå. De har tekning i vår zon, de får in några skott men vi står upp bra och vinner matchen. Vi litar på varandra, då känns det lugnt.