Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Ny seger för formstarkt Karlskrona

Från det svagaste laget till ett av seriens formstarkaste.

Karlskrona är ännu klar jumbo i SHL–tabellen, men förkrossande 8–2 hemma mot Örebro innebär att lagets anmärkningsvärda förvandling håller i sig.

Full pott på två matcher på lika många dagar mot Örebro. Laget är förvisso fortfarande rejält på efterkälken i tabellen men 13 poäng på de sex senaste matcherna är starka papper.

– Oerhört skönt att vi fått en islossning nu, säger tvåmålsskytten Joachim Rohdin.

Många ställer sig förstås frågan vad som hänt med Karlskrona.

– Vi gnuggar på och är ödmjuka, säger Rohdin.

Målvakten Johan ”Honken” Holmqvists inträde i laget ser ut att ha spridit ringar på vattnet i form av ökad trygghet och ett större självförtroende. Örebro skapade redan i inledningen en jättechans till ett ledningsmål då Marcus Weinstock blev frispelad men Holmqvist avvärjde med en högklassig parad.

Med ökad trygghet bakåt har även Karlskronas anfallsspel nått en högre nivå. Spelarna bjöd hemmapubliken på säsongens period så här långt. Joachim Rohdin inledde med att vara sist på pucken efter lysande spel i fem mot fyra.

– Jättebra spel av oss, jag fick öppet mål och kunde sätta dit den. Jag tycker att min egen form känns bättre och det börjar komma lite poäng, säger Rohdin.

Strax därefter kom tvåan. Sedan trean. Och fyran. Innan första paussignal trillade även ett femte mål in bakom Henrik Lundberg i Örebrokassen.

Efter Karlskronas sprakande målfyrverkeri var förstås läget för kvällen näst intill hopplöst för Örebros del. Karlskrona fortsatte att ha händelserna under kontroll. Laget har vaknat till liv i SHL, men sannolikt har man gjort det för sent.

Visserligen har 25 poäng upp till kvalstrecket nu blivit 17 men då det bara återstår 13 matcher att spela krävs att den fyra matcher långa segersviten förlängs avsevärt om möjligheten att undvika kvalspel ska bli en realitet.

– Jag tänker inte så mycket på vårt tabelläge. Tycker att vi som lag hela tiden blir bättre och bättre. Vi fokuserar på vårt eget vad som än kommer framöver, avslutar Joachim Rohdin och tänker på det kvalspel som med största sannolikhet kommer att bli en verklighet för Karlskrona.

Örebro har fortsatt svårt mot lagen bakom i tabellen. Den lilla klack som fanns på plats visade i början av andra perioden tydligt vad man tyckte om sitt lags uppträdande på isen genom att helt sonika ställa sig med ryggtavlorna vända mot isen.