Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Nykomlingen i ekonomisk kris

SDHL-nykomlingen Göteborg är i ekonomisk kris. Sportchefen Jan Mellgren säger till GP att föreningen kanske inte kan genomföra hela säsongen.

– Inte utan fler sponsorer. Det måste lyckas. Om vi inte lyckas kommer damhockeyn i Göteborg att tappa många års utveckling. Unga tjejer i Göteborg behöver kvinnliga förebilder, säger Mellgren till tidningen.

– Vi kämpar och sliter dagligen med den här frågan. Jag och styrelsen är oroliga eftersom vi är ensamma i jobbet, utan att ha en organisation bakom oss som de andra lagen i SDHL har.

Göteborg fick en plats i SDHL i somras sedan Sundsvall gått i konkurs och tvingats dra sig ur. Då var analysen från klubbledningen att man skulle klara ekonomin.

Det är inte bara vid sidan av isen Göteborg har problem. Laget är fortfarande poänglöst och har förlorat samtliga sina elva hittills spelade matcher.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.