Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Nylander kan missa säsongsstarten i NHL

William Nylander under förra NHL-säsongen.
William Nylander under förra NHL-säsongen. Foto: Maja Suslin

Forwardsstjärnan William Nylander riskerar att missa starten på Torontos träningsläger inför NHL-säsongen. Nylander saknar fortfarande kontrakt och fanns inte med när hans lag i måndags samlades för en traditionell golftävling som regnade bort och blev till en lunch.

Nylanders rookiekontrakt gick ut efter förra säsongen och han är nu så kallad restricted free agent, vilket innebär att Toronto har första tjing på honom. Toronto har sagt att de vill behålla 22-åringen till varje pris, men med två dagar kvar till starten av träningslägret på torsdag har parterna fortfarande inte kommit överens. 

Enligt Sportsnet befinner sig Nylander fortfarande hemma i Sverige.

– ”Willie” är en viktig del av laget och av framtiden. Ibland tar sånt här tid, men vi tror fortfarande på att han kommer att vara här till starten av träningslägret och säsongen, säger stjärncentern John Tavares till Toronto Star.

Nylander, som tog VM-guld med Tre Kronor 2017, har gjort 61 poäng på två säsonger i rad för Toronto.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.