Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Örebro tillbaka i segerspåret

Örebros Petr Zámorský avgjorde med sitt 3–2-mål direkt på tekning i mitten av tredje perioden.
Örebros Petr Zámorský avgjorde med sitt 3–2-mål direkt på tekning i mitten av tredje perioden. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Andra raka segern – och första för säsongen mot Växjö – i en kokande Behrn arena.

– En viktig seger och extra skönt att den kom mot Växjö, säger Örebros målgörare Kalle Olsson efter 3–2-segern.

Det har varit extremt jämna matcher mellan lagen den här säsongen. Tidigare i vinter har Växjö två övertidssegrar och en uddamålsvinst.

– Det har egentligen varit jämna matcher mellan oss ända sedan slutspelet i våras. Och det var varit riktigt tungt när vi förlorat i sudden, säger Örebros forward Kalle Olsson.

Men i det fjärde mötet på torsdagskvällen bröt alltså Örebro Växjös segertrend. Och nu skiljer bara tre poäng i tabellen mellan åttan Växjö och tian Örebro.

– Det kändes som att vi var extra taggade i dag. Vi kunde ju inte bara förlora fyra av fyra matcher. Nu vet vi att vi kan slå Växjö och det är viktigt att ha med sig om vi möter dom i ett slutspel.

Örebro tog också en viktig seger mot Malmö i tisdags och är tillbaka på vinnarspåret efter tre raka förluster varav två mot jumbon Karlskrona. Och även mot Malmö inledde Kalle Olsson Örebros målskytte när han var framme och högg framför mål.

– Två ganska lika mål. Och det är det vi har pratat om nu på slutet, att vi måste försöka komma fram mer på mål.

Men det var Växjö Lakers som inledde målskyttet i Behrn arena. Efter en kvart kunde en helt fri Erik Josefsson trycka in pucken i bortre hörnet bakom Örebros målvakt Julius Hudacek. Men bara ett par minuter senare kvitterade alltså Kalle Olsson när han mycket snyggt styrde in pucken på tennis.

– Jalvanti sköt ett riktigt bra skott samtidigt som jag åkte in mot mål och fick en ganska bra träff. En skön känsla, säger Olsson.

Växjö skapade sedan bra tryck i Örebros zon i den andra perioden. 14 minuter in i mittperioden kom också utdelningen för gästerna. Erik Josefsson vann pucken i mittzon, och sedan kunde han helt fri göra sitt och Växjös andra mål. Men minuten innan andra periodpausen kvitterade Martin Johansson när han drog in pucken i krysset.

– Jag fick pucken på kanten och försökte skjuta högt mot mål, sade Martin Johansson i periodpausen till C More om sin trettonde fullträff den här säsongen.

Och i mitten av tredje perioden tryckte Örebros Petr Zámorský in 3–2 direkt efter tekning. Örebro lyckades sedan hålla undan och tog alltså säsongens första trepoängare mot Växjö.