Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Örebros Anttila avgjorde med omdiskuterat mål

Örebros Marko Anttila avgör med ett slagskott från röd linje.
Örebros Marko Anttila avgör med ett slagskott från röd linje. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Tredje raka segern – efter 3–2 hemma mot tabelltrean Brynäs i Behrn arena. Och det var Örebros forward Marko Anttila som avgjorde i slutminuterna med ett omtalat slagskott från röd linje.

Men C Mores bilder efter matchen visade att pucken gick i nätet, ovanför plexiglaset, och därför skulle målet ha underkänts.

– Vi påpekade det för domaren, att vi ville att de skulle kolla på det. Men de ville inte, jag vet inte om de inte får, sade Brynästränaren Thomas Berglund i C More.

Det hettade till rejält i Behrn arena i slutet av matchen. Efter 16 minuter i tredje perioden brände Örebros Daniel Vikten först en straff. Men bara minuten senare avgjorde Marko Anttila när han tryckte iväg ett mäktigt slagskott från mittlinjen som alltså gick i nätet, ovanför plexiglaset bakom buren, fick en hög båge och ramlade till sist ned i bakhasorna på Brynäs olycklige målvakt Felix Sandström.

Men matchhjälten själv var förstås nöjd efter matchen:

– Det var inte så mycket tid kvar så jag provade att skjuta och tänkte bara försöka få den på mål. Sen blir jag förstås väldigt glad när jag ser att den går in. Jag har aldrig varit med om något liknande, sade Marko Anttila.

Men Örebros finländare var noga med att påpeka han glädjes mest över Örebros seger och att laget hittat formen igen.

– Det gick lite tungt ett tag. Men jag tycker att alla har höjt sig ett snäpp nu på slutet. Vi har framför allt förbättrat defensiven, sen har vår målvakt (Julius Hudacek) börjat storspela igen.

Före jul svajade Örebro Hockey ganska rejält – men nu har laget alltså hittat vinnarspåret igen och är uppe i sex raka matcher med poäng varav tre vinster på slutet. Trepoängaren mot Djurgården för precis en vecka sedan följdes upp av en ny seger hemma på HV 71. Och på lördagskvällen kunde alltså Örebropubliken jubla åt en nya trepoängare i en fullsatt, kokande Behrn arena.

Inledningen var fartfylld och intensiv. Och efter 18 minuter gjorde Örebro första målet. Efter en jättesnabb spelvändning gjorde forwarden Kalle Olsson sitt fjärde mål efter att han fräckt tryckt till pucken direkt efter en sargstuds. Felix Sandström – som vaktade Brynäskassen från start för första gången efter JVM-spelet – tvingades därmed släppa in Örebros tredje skott på mål.

Men sex minuter in i andra perioden fick Brynäs utdelning när Jonathan Pudas smällde in 1–1 i spel fem mot tre. Och tio minuter senare utnyttjade Örebro ett numerärt överläge då Marcus Weinstock diagonalpassade till en fri Daniel Viksten som placerade in 2–1 förbi Felix Sandström.

Efter halva tredje perioden kvitterade först Brynäs Nick Johnson och några minuter senare avgjorde alltså Marko Anttila med sin omdiskuterade fullträff.