Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Plötsligt kan Djurgården spela powerplay

Marcus Högström, till vänster, jublar efter att ha gjort 1–0 i powerplay.
Marcus Högström, till vänster, jublar efter att ha gjort 1–0 i powerplay. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Sämsta powerplayprocenten i hela SHL, men mot Brynäs föll plötsligt bitarna på plats för Djurgården– i just den spelformen.
Djurgården vann bortamötet med 7–4.

Stockholmslaget kom till bortamatchen i Gavlerinken med föga smickrande 10,71 procents effektivitet i powerplay på de sexton första matcherna för säsongen.

Den procentsatsen fick sig en bra skjuts uppåt då Djurgårdsbacken Marcus Högström skickade in 1–0 via en Brynässpelare i matchens första powerplay i slutet av första perioden.

Halvvägs in den andra kom Djurgårdens andra powerplaymål då Marcus Sörensen bar upp pucken från egen zon, släppte bakåt till en framstormande Michael Holmqvist som med kyligt prickskytte såg till att Djurgården var hundraprocentiga i numerärt överläge så långt i matchen.

Spelet – både Djurgårdens och Brynäs – var däremot allt annat än hundraprocentigt.

Om det var lite väl försiktigt spel i första perioden från båda lagen var det pangpanghockey i den andra. Eller spel med huvudet under armen, som Brynäs själva har beskrivit sitt lags insats i de fyra förlustmatcherna före den här femte raka förlusten.

Slarv, tappade puckar och bjudningar från det ena laget till det andra vid så gott som samtliga mål präglade matchbilden där det bland annat bara hann gå en dryg minut mellan Holmqvists vackra 2–1-mål och Brynäsbacken Niclas Anderséns 2–2-kvittering. Glödhete Andersén blev därmed tvåmålsskytt med sin andra fullträff för kvällen.

Två fullträffar blev det också för Djurgårdens Vjatjeslav Truchno (3–2 och 4–3) men målkalaset tog inte slut där.

Det hann bli en fjärde kvittering för Brynäs, en puck i tom kasse över hela isen för Djurgårdens Steve Saviano (6–4) och två mål av Mikael Samuelsson (5–4 och 7–4) också.