Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Poängkungen: ”Jag har längtat efter den här matchen”

Michael Lindqvist, numera i Färjestadtröja.
Michael Lindqvist, numera i Färjestadtröja. Other: Ulf Palm/TT

Poängkungen i SHL Michael Lindqvist hade Hovet som hemmaborg när han spelade i AIK.

Nu återvänder han med Färjestad.

– Jag har sett fram mot den här matchen sedan jag skrev på för Färjestad, säger 23-åringen inför torsdagens möte med Djurgården.

Michael Lindqvist har gjort succé i sin nya klubb och har öst in poäng - fem mål och lika många målgivande passningar på sju matcher.

– Jag har fått en roll som jag trivs med och liknar mycket den jag hade AIK, säger 23-åringen när han ska förklara framgången.

Förra säsongen gjorde han 17 mål och 22 assist, men det var på en lägre nivå.

Nu är konkurrensen tuffare och kraven på ett nyförvärv större, men Michael Lindqvist har fått förtroendet.

– Jag får mycket speltid i powerplay och i boxplay. Jag har fått chansen att vara en offensiv och producerande spelare, säger han.

Tillsammans med Dick Axelsson och Rasmus Asplund bildar han en kedja som levererar.

– Dick är en ju en trollgubbe med ett fantastiskt spelsinne och grym på att hitta passningar. Asplund har bra fart under skridskorna och ligger hela tiden rätt i banan, säger Michael Lindqvist och tillägger:

– Jag är glad att ha fått chansen att spela med två så skickliga spelare, säger han.

Efter tre bra säsonger med AIK i hockeyallsvenskan gick stockholmaren in i SHL med ett bra självförtroende.

– Jag gjorde en säsong som junior med AIK i SHL och visste vad som krävdes. Jag kände att jag skulle kunna bidra, men det gick lite snabbare än jag förväntat mig, säger han.

Michael Lindqvist är uppväxt i Sollentuna och har Danderyds SK som moderklubb. Han kom till AIK som junior och då gillar man inte Djurgården.

– Det blir väldigt speciellt att möta Djurgården med den bakgrunden jag har i AIK. Jag har spelat på Hovet i en träningsmatch mot Djurgården, men nu är det på riktigt. Jag har sett fram mot den här matchen sedan jag skrev på för Färjestad, säger Michael Lindqvist.

Läs mer: Nichlas Falk hyllas av Djurgården: ”Jag saknar Järnkaminernas tryck på Hovet”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.