Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Rapport från ett daladerby...

Foto: Andreas Sandström/TT

Mora-Leksand
0–3
0–0, 0–0, 0–3
 

Var?
I Globen. Det här var andra gången som ett Daladerby arrangerades i Globen, första var 2013, och redan på eftermiddagen hade en hel del fans till både Leksand och Mora samlats i Globen-området för att påbörja uppladdningen.
 

När?
Matchen startade 19.15 på lördagskvällen.
 

Hur mycket folk fanns på plats?
12.525 biljetter var sålda.
 

Vilken klack vann klackkampen?
Överlägsen seger för Leksand både till antalet fans på plats och vilka som hördes mest. Moras fans på plats i Globen gjorde vad de kunde men var helt enkelt för få till antalet för att riktigt kunna utmana Leksand på läktaren.
De lyckades bättre med att utmana dem på isen även om det inte räckte hela vägen.
 

Hur var matchen som helhet?
Nja, någon sprakande hockeyunderhållning bjöds inte publiken som såg denna allsvenska match på men Leksands fans kunde åtminstone åka hem nöjda. Leksand avgjorde Daladerbyt i den tredje perioden när Tobias Ericsson först gjorde 1–0 och William Wikman bara 47 sekunder senare ökade på den ledningen till 2–0. Efter det kunde inte Mora komma tillbaka.
Fansens röst:Foto:

Malin Flodhag, 30 år, Skutskär
– Min sambo är före detta leksing så vi två bestämde oss för att åka hit till Globen. Jag gillar ju självklart också Leksand kanske jag ska tillägga.
– Jag tycker att det är en riktigt rolig ide att lägga ett Daladerby i Stockholm. Det blir en annan stämning än vad det är på en vanlig match.

 

 

 

Granne på besök

Djurgårdens Mantas Armalis spelade på eftermiddagen i Hovet och när hans gamla lagkompisar i Mora kom till huvudstaden passade han så klart på att efter sin egen match gå in i Globen och se slutet på Daladerbyt.

I en annan ishall
Under lördags eftermiddagen mötte Leksands damer AIK i en match i Riksserien. Matchen, som AIK vann med 3–1 sedan Lisa Johansson gjort två mål, spelades i Ritorps ishall. Tänk om den matchen hade spelats före Dalderbyt i Globen stället. Det borde ha lockat mer folk än de 107 personerna som såg matchen i Ritorp.