Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 18:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/rasmus-dahlin-borta-pa-obestamd-tid/

Sport

Rasmus Dahlin borta på obestämd tid

Rasmus Dahlin. Foto: AFP

Buffalobacken Rasmus Dahlin blir borta på obestämd tid i NHL-ishockeyn efter hjärnskakningen han drabbades av i bortamatchen mot Tampa Bay i måndags.

TT Text

Dahlin fick en armbåge i ansiktet av Tampa Bays Erik Cernak och blödde innan han lämnade isen. Cernak blev inte utvisad i matchen, men straffades i efterhand med två matchers avstängning och motsvarande cirka 75.000 kronor i böter av NHL.

– Nu är det klart att det ses som en foul, han bestraffas, det är inte tillåtet. Sedan är det inte upp till mig att bedöma längden på avstängningen. Vi accepterar beslutet, sade Buffalotränaren Ralph Krueger till Buffalo News på onsdagens matchvärmning inför nattens match mot Calgary.

Dahlin fanns inte med på matchvärmningen. Buffalo uppger att han är borta på obestämd tid och den svenske 19-åringen kommer att saknas då han är lagets bäste offensive back och en nyckelspelare i numerärt överläge.

Däremot är en annan Buffalosvensk tillbaka efter skada, forwarden Marcus Johansson.