Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 13:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/reideborn-dubbelt-besviken-efter-forlusten-mot-frolunda/

Ishockey

Reideborn dubbelt besviken efter förlusten mot Frölunda

Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Han blev plockad av isen och kommer att vara rejält revanschsugen i Globen på torsdag.

– De sista målen gav oss energi och det kommer att bli en häftig match, sade Adam Reideborn efter 6–2-förlusten i den femte SM-finalen.

Rätta artikel

Djurgårdsmålvakten kände dubbel besvikelse efter att Frölunda gått fram till 3–2 i finalmatcher.

Förlusten sved och det gjorde det även att han inte fick vara kvar på isen hela matchen. När Frölunda gick fram till 4–0 efter halva andra perioden vinkade tränaren Robert Ohlsson på sin målvakt.

– Det är klart att jag ville vara kvar och försöka hjälpa laget, men jag såg ju att Robin (Jensen) började förbereda sig. Fast fyra insläppta på 30 minuter är förstås inte godkänt, sade Reideborn, som med stor säkerhet lär vara tillbaka i Djurgårdsmålet på torsdag.

Om inte guldchansen ska försvinna måste hemmalaget vinna i Globen och för att lyckas med det måste man sannolikt få stopp på Frölundas fruktade powerplay, spelformen som på nytt blev avgörande. Tre av hemmalagets mål på tisdagskvällen kom i numerärt överläge, trots att det Djurgården gått igenom hur man skulle agera.

Centrera spelet och låta Frölunda ta skott utifrån och från kanterna var receptet. Men med motståndare som Ryan Lasch och Joel Lundqvist är det inte alltid så enkelt.

– De är otroligt vassa i powerplay. Vi måste helt enkelt se till att inte ta så många utvisningar, sade Reideborn.

Robert Ohlsson höll med.

– Man måste vara ruskigt disciplinerad när man spelar här nere. Är man efter är det lätt att ta en tvåa. Och gör man allt själv är det svårt att spela press med understöd, sade Djurgårdstränaren, som var missbelåten med hängivenheten bland vissa av sina spelare.

– Det knyter sig för några, det tycker jag. Man måste spela med lust och passion och där tycker jag inte att vi får till det, sade Ohlsson och tyckte inte att Djurgården trots de två snabba reduceringsmålen i inledningen av tredje perioden var med i matchen.

Däremot ger han sitt lag god chans att vinna på torsdag.

– Vi har vunnit två gånger i Globen och vi gör många mål. Nu gäller det att hålla tätt bakåt också, sade Ohlsson.

Läs mer:

Lasch och powerplay avgjorde igen

Spelarfacket vill se över domarkameror i SHL