Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/reideborn-efter-djurgardens-forlust-vi-fortjanade-mer/

Ishockey

Reideborn efter Djurgårdens förlust: ”Vi förtjänade mer”

Djurgårdens målvakt Adam Reideborn deppar under torsdagens match. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Glada göteborgare, sorgsna stockholmare – Djurgården förlorade den sjätte SM-finalen mot Frölunda som därmed vann SM-guld. I Djurgården var naturligtvis besvikelsen stor. 

– Det här laget förtjänade ett guld tycker jag, säger Djurgårdens målvakt Adam Reideborn.

Rätta artikel

I en jämn matchserie blev det till slut Frölunda som drog längsta strået. Efter att ha vunnit med hela 6–2 i Göteborg i tisdagens match hade laget matchboll i Globen. Det utnyttjade Frölunda som vann matchen med samma siffror igen. 

– Det är surt, vi gör en jäkligt bra match i dag. Vi borde kunnat vinna matchen men vi kom inte upp i den nivån som behövs för att vinna ett guld, säger Adam Reideborn besviket.

Han ger sin syn av matchen där Djurgården låg under med 3–1 efter första perioden, trots bra spel. 

– De får tre mål i första perioden där de ska ha max ett mål. Jag spelar inte heller så bra som det behövs. Det är jäkligt tungt. Vi är ganska nöjda med perioden men det är ett tufft läge. Vi gör ändå ett försök men de gör fjärde målet ganska snabbt i andra perioden och då blir det jobbigt att komma tillbaka. 

Trots förlust stod publiken stolt kvar långt efter slutsignal och hyllade sitt Djurgården med sånger. Reideborn tackar också hemmapubliken för stödet under slutspelet och i finalserien.

– Vi kämpar och får jättebra hjälp av våra supportrar här inne, det var en kväll som borde ha slutat bättre. 

I slutspelet var Djurgården starka och slog först ut Skellefteå med 4–2 i matcher och därefter besegrades Färjestad i en dramatisk semifinalserie, 4–3 totalt i matchserien. Denna SM-final var Djurgårdens första sedan säsongen 2009–2010 där det blev finalförlust mot HV71 med 4–2 i matcher. 

– Det är såklart stort att gå till final och vi har alltid fått kämpa under hela säsongen. Det har inte gått spikrakt uppåt, säger Reideborn om Djurgården som blev fyra i grundserien. 

– Vi har fått kriga för att komma hit och vi är såklart jättestolta över det och att vi kunnat ge fansen en finalkänsla, men just nu känns det inte alls bra. Det känns som att vi skulle fått med oss mer. 

Adam Reideborn tilldelades i mars Honken Trophy, priset till SHL:s bästa målvakt. Men just efter slutsignalen är priset ingen tröst. 

– Det är ett väldigt ärofyllt pris att få och jag är väldigt hedrad av att få det. Men då man står här på isen och ser Frölunda vinna guld så är det inget jag bryr mig om, säger han. 

Läs mer: Guldglädje i Frölunda efter en galen period