Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 18:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/reideborn-om-bortdomda-malet-tycker-att-det-ar-ratt/

Ishockey

Reideborn om bortdömda målet: ”Tycker att det är rätt”

Adam Reideborn gjorde en stark insats när Djurgården vann med 3–1 mot Färjestad. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Djurgården ledde med 3–0 i den tredje perioden. Då reducerade Färjestad både en och två gånger, men det andra målet dömdes bort efter lång videogranskning och matchen slutade 3–1.

Rätta artikel

Det var Färjestads Mikael Wikstrand som gjorde lagets andra mål, som senare blev bortdömt.

– Jag såg det inte just vid skottögonblicket men såg sedan situationen på jumbotronen.  Det är svårt att säga och vi vet inte riktigt hur bedömningen gjorts. Då man hörde domarchefen i tv låter det som att det är en domarbedömning. Det är kontakt så det kanske inte ska vara mål, samtidigt fick vi ett sånt beslut mot oss i kvartsfinal, säger Mikael Wikstrand. 

Djurgårdens målvakt Adam Reideborn håller med om att det är en svårbedömd situation. 

– Det har varit många 50–50 chanser nu som är svårbedömda, men jag tycker att Färjestads Linus Johansson är innanför målgården och tar bort min axel som jag ska försöka rädda med. I det här läget tycker jag att det är rätt att det blir bortdömt. 

Hovet var fullsatt och Reideborn berömmer publiken.

– Stödet var fantastiskt i dag, redan inför nedsläpp då alla sjunger och håller upp sina halsdukar får man gåshud. Man känner bara att jäklar vad vi ska vinna för våra underbara supportrar. 

Nu har Djurgården tre matchbollar och kan säkra en SM-final redan på söndag. 

– Vi ska göra allt för att vinna, men Färjestad är starka hemma och är ett väldigt bra lag. De kommer gå ut hundra procent från start och vi måste matcha det. Ger man dem lite luft kan de vända på det, säger målvakten. 

Mikael Wikstrand är hoppfull inför den femte semifinalen trots att laget har rejäl press på sig. 

– Jag ser positivt på att har vi tre matcher kvar och två av dem på hemmaplan. Någonstans finns det ett ljus i tunneln även om det är en tung förlust som vi åker på i dag. Jag tycker ändå att vi har en bra chans att vända på det, säger han. 

Läs mer: Djurgården vann mot Färjestad och skaffar sig matchbollar