Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 07:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/rodin-hem-till-brynas-for-att-ta-sm-guld/

Ishockey

Rödin hem till Brynäs för att ta SM-guld

Anton Rödin återvänder till Brynäs. Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter tre hockeysäsonger i Nordamerika och i Schweiz återvänder Anton Rödin till Brynäs.

28-åringen har skrivit ett femårskontrakt med SHL-klubben.

– Jag har lite unfinished business med att vinna guld, säger han till klubbens webbplats.

Rätta artikel

Anton Rödin gjorde stor succé när han senast spelade i Sverige. Men Brynäs lagkapten drabbades av en knäskada i januari 2016 – efter att ha gjort imponerande 37 poäng på 33 matcher under inledningen av säsongen 2015–2016.

– Nu har jag varit borta i tre år. Det har varit några bra år och några som varit lite stökiga med skador och lite struliga klubbar, så jag kände att nu är det dags att komma hem och få fart på allting igen, säger han till Gävleklubbens webbplats.

Trots knäskadan för drygt tre år sedan valdes Rödin till SHL:s mest värdefulle spelare innan han lämnade Brynäs för Vancouver och AHL-farmarklubbben Utica. Under säsongen 2017–2018 lämnade han för schweiziska Davos där han den senaste säsongen svarade för 17 poäng på 34 matcher.

– Han kommer inte hit för att avsluta karriären. Han kommer hit för att hjälpa Brynäs att ta nästa steg. Han är i en bra ålder och har sina bästa år framför sig. Han vill vara med här och bidra och i slutändan vinna SM-guld, det är därför han flyttar tillbaka, säger sportdirektören Andreas Dackell.

Läs mer: Rögles stjärnvärvning – dubble världsmästaren