Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Rögle fick sista ordet mot LHC

Rögles Patrik Cehlin avgjorde på straff i förlängningen.
Rögles Patrik Cehlin avgjorde på straff i förlängningen. Foto: Carolina Byrmo/TT

Linköping drabbades av två matchstraff på raken och tappade 3–1 till 3–4.

Sedan hämtade östgötarna upp 3–6 till 6–6 i sista perioden.

Men det var till slut ändå Rögle som fick sista ordet i en galen SHL-match då tremålsskytten Patrik Cehlin avgjorde förlängningen.

3.05 minuter in på den andra perioden fick Linköpings Nichlas Hardt matchstraff efter att ha tacklat in Christopher Lilljewall i sargen.

Bara 34 sekunder senare åkte även lagkompisen Daniel Rahimi på ett matchstraff efter att ha skickat in Jack Connolly i sargen.

Rögle fick spela fem mot tre i 4.26 minuter inför vilda protester av östgötarna. Då ordnade Patrik Cehlin och Timothy Liljegren så att gästerna vände 2–3 till 4–3.

En minst sagt oväntad och närmast sensationell vändning på matchen, där Linköping vänt 0–1 till 3–1 i första perioden och verkade ha kopplat ett järngrepp om händelserna.

Efter de långa utvisningarna satte ett både frustrerat och heltaggat LHC full fart framåt – och hade jättelägen av både Rhett Rakhshani och Fredric Andersson att kvittera.

Men Oscar Dansk räddade, och i stället kunde Rögle kontra in både 3–5 genom Christopher Liljewall och 3–6 genom Patrik Cehlin.

Då fick hemmamålvakten David Rautio – som visat fin form på sistone, men nu gjorde en svag insats – nog och bytte mot Marcus Högberg.

– Det är bara att lägga perioden bakom oss. Allt som kunde gå åt helvete gick åt helvete, men det är bara för alla att glömma, menade tränaren Dan Tangnes i C More.

I sista perioden visade Linköping både karaktär och tålamod. Spelarna kämpade som vildar och lyckades via mål av Gustav Forsling, Broc Little och Garrett Roe att hämta upp till 6–6.
LHC var klart hetast inför förlängningen. Ändå var det Rögle som snodde åt sig bonuspoängen då Patrik Cehlin avgjorde på straff tio sekunder före slutet.

– Linköping är bra, men det var synd att vi inte kunde hålla ut och ta tre pinnar. Vi tar dock alla poäng vi kan få, menade tremålsskytten i C More.