Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Seger för segt Luleå mot SHL-jumbon

Foto: Peter Skaugvold/Bildbyrån

Fjorton segrar på de senaste 17 matcherna. Men ett segt Luleå höll på att slarva bort segern mot SHL-jumbon Karlskrona.

Tabelltrean vann till slut hemmamötet med 2–1.

SHL-nykomlingen Karlskrona har bara en seger under ordinarie speltid. Senast blev det dock två poäng efter seger i förlängning mot Modo.

I Luleå förlängdes dock förlustraden.

– Vi är toksist, men står upp bra mot ett topplag. Luleå har två frilägen, de två mål som avgör matchen, säger Karlskronas tränare Per Hånberg till C More.

En frispelad Toni Rajala satte ledningsmålet för Luleå i den jämna första perioden. Karlskrona bokfördes för bara två skott i den andra – men hade faktiskt fler målchanser.

– Vi får inte in pucken helt enkelt. I andra perioden hade vi nio försök, bara två på mål. Vi har hittat ett okej spel, men man måste ställa in siktet, säger Hånberg.

Det var främst under lagets andra powerplay i mellanperioden som det osade framför Daniel Larsson i Luleåmålet. Men i stället för kvittering ledde Karlskronaslarv i mittzonen till att Luleå kunde kontra Luleå direkt efter utvisningen med att göra 2–0, genom Johan Harju i friläge.

Karlskrona fick dock utdelning, då chansen kom på straff mitt i slutperioden. Lagets poängkung Mattias Guter gjorde sitt tolfte mål och reducerade till 1–2. Men de blev förlust nummer 26 för SHL-jumbon.