Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 19:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/skelleftea-aik-vann-mot-djurgarden-lindstrom-matchhjalte/

Ishockey

Skellefteås Lindström matchhjälte: ”Fullt ös”

Joakim Lindström sätter straff mot Djurgården. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Joakim Lindström fortsätter att göra poäng för Skellefteå AIK. I tisdagens match mot Djurgården blev han skillnaden med två mål och han avgjorde sedan i straffläggningen.

– Det var skönt att se puckarna gå in, jag kanske inte spelar så bra men mina avslut var bra idag, säger matchhjälten. 

Rätta artikel

Skellefteås Joakim Lindström ligger i toppen av poängligan och mot Djurgården fortsatte forwarden att leverera. Fyra minuter in i matchen sköt han 1–0 till gästerna i powerplay. 

Djurgården kvitterade efter bara 13 sekunder i andra perioden men Joakim Lindström var sugen efter fler mål. Han stod på rätt ställe efter en sargstuds bakom Djurgårdens mål och kunde raka in sitt och Skellefteås andra mål för kvällen vilket betydde 2–1.

Djurgården skulle kvittera ytterligare en gång i den tredje perioden och matchen gick till straffar. Där avgjorde Joakim Lindström med två straffmål och Skellefteå knep två poäng, slutsiffrorna skrevs till 3–2 till Skellefteå.

– Det är en tajt match och det är ett bra Djurgården vi möter, de är alltid bra på hemmaplan. Jag tycker vi spelar bra defensivt med bra målvaktsspel. En ganska okej match från vår sida, säger Joakim Lindström. 

Läs också: Djurgården föll – kampen om SM-kvartsfinal hårdnar

I och med segern så tätar Skellefteå gapet till Djurgården och framför allt direktplatserna till kvartsfinalerna vilket topp sex innebär. Skellefteå har två poäng upp till Malmö Redhawks på sjätteplats och fyra poäng upp till Djurgården på femteplats. 

– Det blir fullt ös de sista matcherna, det blir slutspelsmentalitet från vår sida för att ta sig till topp sex. Vi gör allt vi kan, sedan får vi se vad som händer. Det är bara att fortsätta jobba stenhårt, säger Joakim Lindström.

Skellefteå möter Timrå IK på torsdag och Djurgården reser till Ängeholm för ett bortamöte med Rögle.