Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Snabb revansch för HV71 mot Modo

Foto: Stefan Persson/Bildbyrån

I Örnsköldsvik blev det förlust.

Hemma i Jönköping tog HV71 revansch på Modo – och vann med 3–0.

Efter en mållös första period var det Erik Andersson som visade vägen till tre poäng i klubbarnas andra möte på ett dygn. 21-åringen låg själv bakom spelvändningen som skapade ett två mot ett-läge mot Modo-målvakten Jonatan Bjurö.

Någon passning var det dock inte tal om.

Andersson tittade inte ens på sin lagkamrat till höger – utan tryckte själv in 1–0-målet, 5.43 in i andra perioden, med ett rappt handledsskott.

– Jag hade inget bra läge att passa så jag sköt i stället. Skönt att den gick in, sade han till C More och skickade iväg en halvsyrlig kommentar till förra säsongens medspelare i hockeyallsvenska Västerås.

– Det var skönt att göra mål på Bjurö. Vi hade många bataljer under träningarna förra året, så det var skönt.

Efter ledningsmålet fortsatte hemmalaget med hög forchecking, och 11.03 minuter senare resulterade den slitsamma taktiken i ytterligare ett mål.

Per-Åge Skröder tappade pucken i försvarszonen och Filip Sandberg serverade Anton Bengtsson ett öppet läge vid Bjurös vänstra stolpe. 22-åringen drog till direkt och ökade på till 2–0.

HV71:s tredje – och avgörande – mål kom efter en ny spelvändning. Och visst var Erik Andersson inblandad igen. Den här gången som framspelare. Andersson hittade Oscar Sundh, som fri med Jonatan Bjurö enkelt satte 3–0 efter 7.41 av sista perioden.

– Tycker att det var en jämn match men vi hade inte kraften framåt, sade Modotränaren Andreas Johansson till CMore.

Med drygt två minuter kvar av första perioden fick HV71:s Chris Campoli matchstraff efter att ha delat ut en otäck huvudtackling på Peter Öberg. Modospelaren spelade sedan inte mer i matchen.