Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 19:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/snabba-ryck-nar-sm-finalen-flyttas-till-globen/

Ishockey

Snabba ryck när SM-finalen flyttas till Globen

Torsdagens SM-final mellan Djurgården och Frölunda flyttas till Globen. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Torsdagens SM-final mellan Djurgården och Frölunda flyttas från Hovet till Globen.

Något som kräver extraordinära åtgärder från alla inblandade.

– Mig veterligen har det aldrig tidigare gjorts en sådan här snabb omställning, säger Djurgårdens vd Jenny Silfverstrand.

Rätta artikel

Det är hockeyfeber i Stockholm, något som märktes när biljetterna till den sjätte SM-finalen släpptes på söndagsmorgonen.

Efter en nio år lång väntan är Djurgården i SM-final och segern i lördagens hemmamatch på Hovet innebär att det blir minst sex matcher i finalserien mellan Djurgården och Frölunda.

Enligt den ursprungliga planen skulle final sex på torsdag ha spelats på Hovet eftersom det på onsdag spelas en landskamp mellan Tre Kronor och Ryssland i Globen.

Något som innebär att tiden att göra om arenan från en landskampsarena till en finalarena, bland annat is- och sargreklam, ansågs vara för kort.

Men nu har man hittat en lösning. Torsdagens finalmatch kommer att spelas i Globen.

– Det är naturligtvis väldigt glädjande eftersom det innebär att över 5.000 till kan se matchen, säger Jenny Silfverstrand.

Globen har plats för 13.850 åskådare jämfört med 8.094 på Hovet.

Flytten innebär ökade biljettintäkter för Djurgården, men också ökade utgifter.

– Vad det ekonomiska utfallet blir kommer vi efter säsongen sätta oss ner och gå igenom ordentligt. Då kan vi också vara mer transparanta, säger Jenny Silfverstrand.

– Men det här är något väldigt positivt, samtidigt som man också ska vara medveten om att en sådan här flytt innebär merarbete för vår organisation. Vårt biljetteam och våra säjare har lagt ner mycket tid på att göra den här flytten möjlig.

Även om arenaflytten innebär ett plusresultat i ett kort perspektiv finns det också ett långsiktigt tänkande med flytten.

– Vi vill naturligtvis ta vara på det intresset som finns. Om personer som i vanliga fall går på våra matcher några gånger per år i och med det här känner ett driv att öka det antalet till nästa säsong är det naturligtvis väldigt positiv.

På söndagen släpptes biljetterna till den sjätte finalen för medlemmar, säsongskortsinnehavare och Järnkaminerna. Det tog bara 20 minuter, sedan var samtliga klackbiljetter slutsålda.

På måndag morgon släpps biljetterna till allmänheten, men det lär inte finnas många kvar då.

Men innan det är dags för en ny finalfest i Globen väntar först den femte SM-finalen i Scandinavium på tisdag kväll.

Segraren i den matchen kan på torsdagskvällen bli svenska mästare.

I och med att det mellan final fyra och fem för första gången under finalserien var två matchlediga lediga hade Djurgården och Frölundas spelare ledigt under söndagen.

– Det har varit några intensiva veckor så det är skönt med en extra dag ledigt, säger Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson.