Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 18:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/soderberg-tog-colorado-till-slutspel/

Ishockey

Söderberg tog Colorado till slutspel

Lagkamraterna och Carl Söderberg firar svenskens viktiga mål. Foto: Isaiah J. Downing/USA TODAY Network

Colorado behövde en poäng för att ta sig till Stanley Cup-slutspelet. Med knappt tio minuter kvar av matchen mot Winnipeg kvitterade Carl Söderberg, och tog därmed Colorado vidare.

Rätta artikel

Colorado kniper en av de sista wildcard-platserna till slutspelet i NHL-ishockeyn. Carl Söderbergs styrning till 2–2 i tredje perioden gav laget den poäng det behövde för att säkra platsen. Amerikanen Erik Johnson gjorde sedan mål i förlängningen, och matchen slutade med Coloradoseger med 3–2.

Colorado har haft en stark avslutning på säsongen, och tagit poäng i de senaste tio matcherna.

– Vilken energi, vilken publik. Det här var kul. Vilken häftig upplevelse att göra det inför våra fans här. Två år i rad i slutspelet och förväntningarna är högre i år. Nu fortsätter vi spela. Du vet aldrig vad som kan hända och vi når formtoppen vid rätt tidpunkt, säger Johnson till Denver Post.

Även Carolina och Pittsburgh är klara för slutspel, efter segrar mot New Jersey med 3–1 respektive mot Detroit med 4–1.

Pittsburgh är vidare för trettonde året i rad, medan Carolina inte spelat slutspelsishockey sedan 2009. Rod Brind'Amour, som var kapten för laget som lyfte bucklan 2006 och numera är tränare, har förståelse för att intresset sedan dess har svalnat.

– Nu har alla förändringar vi har gjort varit positivt. Det finns en spänning runt laget. Staden förtjänar att ha ett lag som det här som den kan vara stolt över, säger han enligt NHL:s sajt.

I St Louis bjöd hemmalaget på målfest, när Philadelphia besegrades. St Louis lyckades göra fem mål på tio minuter och nitton sekunder i början av matchen.

Alexander Steen var bidragande, genom att sätta det andra målet och spela fram till det första. Viss svensk hjälp fick Steen, när landsmannen Oskar Sundqvist spelade fram till hans mål.

St Louis har aldrig gjort fem mål så snabbt i en seriematch tidigare. Trots målfesten var inte Philadelphia jättelångt efter, då laget satte tre mål under samma period. Oskar Lindblom gjorde mål för andra matchen i rad, säsongens 16:e för 22-åringen.

Det räckte dock inte hela vägen. St Louis spikade igen målburen och släppte inte in fler mål under matchen, men lyckades själva få med sig ytterligare två. Steen fick avsluta målskyttet med sitt andra för kvällen, hans tionde för säsongen, och matchen slutade 7–3.

Läs mer: Lundqvist om att bli sin egen fiende: ”Dränerande” (DN möter Rangers-målvakten i New York)