Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Sörensen straffas inte för tacklingen

Djurgårdens Marcus Sörensen.
Djurgårdens Marcus Sörensen. Foto: TT

Djurgårdens Marcus Sörensen får spela den tredje kvartsfinalen mot Frölunda, trots tacklingen mot Ryan Lasch i fredagens match.

Anmälan mot honom till disciplinnämnden lämnas utan bifall.

Fredagskvällens kvartsfinal mellan Djurgården och Frölunda på Hovet fick en stökig avslutning.

Djurgårdens Marcus Sörensen tacklade Frölundas Ryan Lasch som föll ihop på isen.

Matchdomarna valde att fria Sörensen helt för tacklingen, men på lördagsförmiddagen kom beskedet att SHL:s situationsrum anmält händelsen till disciplinnämnden.

– Det som stör oss från Djurgårdens sida är att när vi har råkat ut för liknande tacklingar –jag tänker på de två händelserna i match nummer två mot Brynäs med Tomi Sallinen och framför allt Philip Holm – har vi inte gnällt i tidningarna och då har det inte heller blivit anmälningar, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

– Då kan man inte undgå att börja spekulera att när Frölundas tränare (Roger Rönnberg) gnäller på presskonferensen så vips så blir vår spelare anmäld, fortsätter han.

Anmälan behandlades utan eftermiddagen och på lördagskvällen kom disciplinnämndens besked att anmälan lämnas utan bifall.

Disciplinnämnden skriver följande:

”Enligt nämndens bedömning ger utredningen inte stöd för annat än att merparten av kraften träffat motståndaren på ett tillåtet sätt (jfr. även regel 122). Av utredningen framgår inte heller att tacklingen är riktad mot huvudet. Nämnden finner med hänsyn härtill inte skäl att frångå matchdomarnas bedömning och lämnar anmälan utan bifall.”