Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 23:13 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ishockey/svenskar-pa-jakt-efter-danskarnas-kvartsfinalbiljetter/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ishockey

Svenskar på jakt efter danskarnas kvartsfinalbiljetter

Tre Kronor har haft ett stort publikstöd under gruppspelet i hockey-VM. Nu får de svenska fansen hjälp att få biljetter till kvartsfinalen.
Tre Kronor har haft ett stort publikstöd under gruppspelet i hockey-VM. Nu får de svenska fansen hjälp att få biljetter till kvartsfinalen. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Köpenhamn. Dagen efter gruppfinalen mot Ryssland blev en lugn dag för de svenska spelarna.

Den blev dock inte lika lugn för Tre Kronors supportrar som är på jakt efter biljetter till torsdagens kvartsfinal.

Här kommer en rapport från hockey-VM:

När? Hockey-VM i Danmark pågår till och med söndagen den 20 maj då VM-finalen spelas.

Vad gjorde de svenska spelarna under onsdagen?

Vid lunchtid samlades alla spelare och ledare i Tre Kronors omklädningsrum i Royal arena i Köpenhamn.

På lagmötet gick de igenom gruppfinalen mot Ryssland, och stängde i och med den genomgången gruppspelet.

Efter lagmötet var det dags att ta den obligatoriska lagbilden. Den har inte kunnat tas tidigare eftersom det var först nu som alla spelare var på plats.

Efter det väntade en frivillig träning i träningshallen där bara ett fåtal spelare var med.

Jakten på biljetter till kvartsfinalen

Samtliga drygt 12.500 biljetter till torsdagskvällens kvartsfinal är sålda. Problemet är att många av biljetterna har köpts av danskar som hoppades att Danmark skulle varit ett av kvartsfinallagen.

Nu blev det inte så, och för att hjälpa alla svenska fans som vill se matchen har VM-arrangörerna gått ut på internationella ishockeyförbundets IIHF:s Facebook-sida och riktat sig till dem som har en biljett men inte tänker använda den.

I inlägget får de hjälp med hur de ska gå till väga för att på ett tryggt sätt kunna sälja sina biljetter vidare till dem som saknar.

Nilsson i målet

Tre Kronors målvaktsval hålls alltid hemligt till en timme före matchstart, men allt annat än att Anders Nilsson står i torsdagskvällens kvartsfinal mot Lettland vore en skräll.

Utrustningen på plats

Nashvillebacken Mattias Ekholms hockeyutrustning kom inte med till Köpenhamn utan fastnade i samband med en mellanlandning . Det gjorde att Mattias mot Ryssland tvingades spela med lånade grejer, samt med helt nya skridskor.

Trots det gjorde Mattias Ekholm inte bara en bra spelmässig insats, utan han punkterade också matchen definitivt med sitt 3–1-mål i tom kasse.

På onsdagen kom dock äntligen Ekholms hockeytrunk till Köpenhamn. Den var efterlängtad.

Motståndare i semifinalen

Segraren i kvartsfinalen mellan Tre Kronor och Lettland kommer i semifinalen att ställas mot segraren i kvartsfinalen mellan USA och Tjeckien.

VM är hett

Det har varit solsken under nästan hela VM-turneringen i Danmark, och när vindarna dessutom höll sig lugna under onsdagen blev det en riktigt varm dag i Köpenhamn.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.