Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ishockey

Tagen Fasth efter VM-uttåget

Viktor Fasth var besviken.
Viktor Fasth var besviken. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Det kan ha varit sista matchen i Sverige på ett tag. Viktor Fasth radade upp räddningar – men stod ändå där som förlorare. ”Det känns jävligt tufft just nu”, sade Fasth och såg tagen ut efter VM-uttåget mot Tjeckien.


Den svenske målvakten, som väntas flytta till NHL i sommar, gjorde sin kanske bästa insats i turneringen. När Tre Kronor svajade som allra mest var det han som såg till att Tjeckien inte avgjorde.

Men till slut blev det ett misstag för mycket.

Niklas Kronwall tappade pucken till Milan Michalek som kunde skicka in 4–3-målet i nättaket när bara 29 sekunder återstod.

– Hade jag tagit två puckar till så hade vi vunnit, sade AIK-målvakten som sedan tidigare ryktats vara överens med Anaheim om ett kontrakt.

De få övriga elitseriespelarna i Tre Kronor är också på väg till NHL.

Brynäscentern Johan Larsson deklarerade i vintras att han åker över till Minnesota – en klubb som succébacken Jonas Brodin också tillhör.

Han har varit utlånad till Färjestad den här säsongen, men efter 19-åringens succé-VM talar det mesta för att Minnesota vill ha över honom.

En som kan bli betydelsefull för Tre Kronor även nästa säsong är Brynäscentern Calle Järnkrok. Han tillhör Detroit, men klubben vill enligt tidigare uppgifter att han ska stanna i Brynäs en säsong till.